Protest la Parchetul General pentru urgentarea dosarului „10 August”. „Trei ani de la Jandarmeriadă”

Politica nationala
Platformă formată din numeroase grupuri, asociaţii şi federaţii civice independente, reunite sub egida Eurocivica, anunţă organizarea, pe data de 10 august, a unei adunări publice în faţa Parchetului General, parchet pe rolul căruia a ajuns dosarul Jandarmeriadei.

Prin acest eveniment, iniţiatorii solicită cercetarea şi finalizarea în regim de urgenţă a dosarului „10 August”, dosar tergiversat de trei ani. Ţinut un an aproape în nelucrare la DIICOT, dosarul a fost clasat pentru a fi redeschis la presiunea societăţii civile.

Reamintim că pe 10 august va avea loc un protest şi în Piaţa Victoriei, începând cu ora 19.00.

Redăm comunicatul Eurocivica:

10 august 2021, ora 16.00, începe Adunarea Publică Autorizată, în faţa Parchetului General din B-dul Libertăţii nr. 12 din Bucureşti.
Asociaţiile din ţară şi diaspora, fondatoare ale Platformei eurocivica, vor fi prezente la protest.

Solicitarea principală: Cercetarea şi finalizarea în regim de urgenţă a dosarului numit generic „10 august”.
Platforma eurocivica solicită o întrevedere cu Procurorul General sau Prim Adjunct al Procurorului General în 10 august 2021, la ora 16.15.

La finalul întrevederi, reprezentanţii eurocivica vor face declaraţii presei la ieşirea din Parchetul General.
Pe durata manifestaţiei, organizatorii vor asigura asistenţă medicală, apă şi o distanţare corespunzătoare actualei situaţii.

După finalizarea protestului, ne vom alătura manifestanţilor în Piaţa Victoriei, acolo unde, împreună am luptat pentru o Românie democratică, dar autorităţile statului ne-au răspuns printr o reprimare bestială, la comanda politică şi militară, în seara şi noaptea de 10 spre 11 august 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *