Ciolacu atacă coaliția de guvernare și amenință cu moțiunea: „Românii vor ieși în stradă cu furcile”

Politica nationala

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat duminică seara, la România TV, intenţia social-democraţilor de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Demersul s-ar concretiza la începutul sesiunii parlamentare, după congresele PNL şi USR PLUS, scrie Epoch Times

O să discut la acest sfârşit de săptămână cu colegii mei. Încercăm…eu nu aş veni cu moţiunea să se suprapună luptei politice din interiorul PNL, dar o vom depune atunci când va avea cele mai mari şanse să treacă. Categoric vom depune o moţiune de cenzură, de data aceasta la începutul sesiunii parlamentare, nu la sfârşitul sesiunii”, a declarat social-democratul.

Întrebat când ar avea moţiunea şanse mai mari să treacă, Ciolacu a replicat că, în opinia sa, „după congresul PNL şi după congresul- nu-l neglijaţi, chiar dacă e pe ‘mute’ aşa un pic- USR PLUS”.

Categoric vom depune o moţiune de cenzură. […] Partidele au un statut care trebuie respectat. Văd că se dă derogare la domnul Cîţu. Ştiu că şi în statutul PSD cât şi în cel al PNL ştiu că persoanele care au condamnări penale nu pot să acceadă la funcţii publice. Ce facem cu ‘fără penali în funcţii publice?’ ‘Fără penali reabilitaţi’, deci modificăm? Să iasă domnul Barna şi domnul Cioloş […] să ne detalieze: e vorba de penali care nu sunt reabilitaţi şi cei reabilitaţi au voie să fie în funcţii publice. […] Noi vorbim de primul ministru al României. Eu ştiu că la un moment dat domnul Liviu Dragnea nu a putut să ocupe funcţia de prim-ministru pentru că avea o condamnare cu suspendare. Şi atunci cum facem? Împărţim legea? Sunt şi legi conexe. Atâta timp cât ai avut o condamnare penală nu mai eşti îndreptăţit să primeşti informaţii secrete. Dacă ai fost o dată condamnat penal nu mai ai dreptul să fii informat, chiar dacă eşti reabilitat sau ne-reabilitat. Cum conduce un prim-ministru fără informaţii secrete? Cine îi mai transmite aceste informaţii încalcă legea”, a fost retorica preşedintelui PSD.

Şeful PSD şi-a continuat critica virulentă la adresa guvernanţilor afirmând că în România avem „un stat vulnerabil, cu un guvern ineficient, corupt, care mai nou e condus şi de un penal strategic”.

Sunt îngheţate toate veniturile, avem inflaţie de 5 la sută, avem creşteri de costuri la energie, gaze, toate se vor duce în preţul alimentelor. Ne aflăm în această situaţie pentru că toate resursele sunt folosite în lupta domnului Cîţu şi a domnului Orban. Românii vor ieşi în stradă cu furcile pentru sărăcie. În doi ani au reuşit să nenorocească acest popor. Nu se poate ca o treime dintre români să aibă salariul minim pe economie. […] Toată lumea ştie ce se întâmplă în România. Noi suntem un stat vulnerabil în momentul de faţă. Cine a creat această situaţie să intervină şi să aducă cât de cât o normalitate”, a mai susţinut Ciolacu.

Liderul pesediştilor susţine că anul viitor va fi „mult mai greu” decât 2009-2010.

Cine era în spatele lui domnul Cîţu la… primul-ministru penal strategic domnul Boc, îşi băgau gâtul acolo doamna Turcan, domnul Flutur? Nu sunt tot cei care au guvernat în 2009-2010, care ne-au tăiat veniturile, salariile şi pensiile ? Nu tot ăia sunt? Acuma sunt reformişti… Ce reformă s-a întâmplat în România de 2 ani de zile? Nu vedeţi că Guvernul e incapabil să facă o reformă în vreun domeniu? Am îngropat agricultura de tot. Suntem singurul stat european care nu am luat bani pe irigaţii în PNRR, bine, când se va aproba acest PNRR…”, a mai declarat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *