Boc, „înțepat” de Orban: „M-aş feri, în locul domnului Boc, să dau lecţii politice despre managementul partidului”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, este de părere că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu este în măsură „să dea lecţii politice despre managementul partidului” ori că facă aprecieri cu privire la scorul politic al PNL, el amintind că Boc a preluat conducerea unui partid care avea 40 la sută în preferinţele electoratului, iar acel partid ajunsese la 18 procente din voturile alegătorilor în trei ani.

„M-aş feri, în locul domnului Boc, să dau lecţii politice despre managementul partidului şi să fac aprecieri legate de scorul politic, pentru că Emil Boc a fost preşedintele PDL şi premier care a luat partidul după alegerile prezidenţiale – era în jur de vreo 40-41% la alegerile prezidenţiale din 2009 – şi, din câte îmi aduc aminte, în 2012 scorul PDL într-o alianţă, ARD, a fost în jur de vreo 18% ca reprezentare parlamentară. Aşa că în materie de învăţăminte şi de experienţe de leadership politic caut întotdeauna să învăţ de la cei care, în exercitarea mandatului de preşedinte, chiar au avut rezultate”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, la B1 Tv.

Preşedintele PNL a precizat că, atunci când caută să înveţe, încearcă să facă acest lucru „de la cei care au performanţă”.

În aceeaşi emisiune, preşedintele PNL a arătat că partidul a obţinut, în 2020, cel mai bun scor din ultimii 30 de ani în ceea ce priveşte reprezentarea parlamentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *