Moisin, PNL Cluj: Propunerile autorităților locale au fost acceptate în legislația de implementare a PNRR„

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, a anunțat că propunerile autorităților locale au fost acceptate în legislația de implementare a PNRR azi în Camera Deputaților.

„Propunerile autorităților locale au fost acceptate în cadrul legislației de implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență! În cursul zilei de ieri, CD a dezbătut și adoptat Plx 190/2021 prin care s-au stabilit ultimele măsuri legislative necesare ca România să poată implementa PNRR (după ce, anterior, a adoptat și Plx 639/2020).

De la debutul acestui proiect legislativ am fost în contact atât cu colegi deputați, mai ales membri ai Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților, cât și cu reprezentanți ai autorităților locale.

Cu această ocazie, țin să mulțumesc pentru propunerile transmise domnului Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca și Președintele Asociației Municipiilor din România, și domnului Director Ovidiu Cimpean din Primăria Municipiului Cluj-Napoca pentru colaborarea constantă pe acest subiect. Toate amendamentele pe care le-am depus alături de 6 colegi deputați din PNL au fost acceptate de Parlament, cele mai importante fiind:

Posibilitatea ca procedurile de achiziție să înceapă mult mai repede, chiar înainte de aprobarea proiectului din PNRR, pentru a economisi timp în cadrul proiectelor mari, complexe de infrastructură;

Eligibilitatea proiectelor aflate în execuție, dar nefinalizate, din același considerent ca și cel expus anterior;

Eliminarea unor documente prea birocratice și consumatoare de timp precum avizul conform din partea Ministerului de resort, care nu se justifică pentru că ar fi dublat procedura de aprobare a proiectelor;

Autoritățile locale vor putea participa la lucrările Comitetului Interministerial de Coordonare a PNRR pe subiectele legate de activitatea acestora.

Ceea ce s-a decis ieri în Parlamentul României înseamnă o șansă mare pentru România de a accesa rapid și integral fondurile din PNRR!”, a scris pe contul său de social media, Moisin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *