Dacian Cioloș, victorie în primul tur în fața lui Barna la șefia USR-PLUS: „Nu m-am aşteptat la acest rezultat”

Politica nationala

Dacian Cioloş a declarat joi, după ce a fost anunţată victoria sa în primul tur al alegerilor interne din USR PLUS, că nu s-a aşteptat la acest rezultat. Totodată, fostul premier susţine că, din punctul său de vedere, competiţia rămâne deschisă.

„Jocul e deschis din punctul meu de vedere. Orice se poate întâmpla, e un rezultat strâns. Am fost plăcut surprins să văd mobilizarea colegilor la vot. Am avut ocazia să vedem ce înseamnă competiţie politică. Am căutat decenţă, bun-simţ, onestitate. Sper ca USR PLUS să iasă întărit, consolidat, indiferent cine va câştiga, pentru ca în 2024 să fim un partid în stare să pună pe masă un program de guvernare în care oamenii să creadă şi să căpătăm experienţă şi maturitate ca să demonstrăm că putem să fim un principal partid de guvernare.

Nu, nu m-am aşteptat la acest rezultat. În primul rând nu m-am aşteptat să avem atât de mulţi colegi la vot. Personal, din diferite motive, nu m-am aşteptat la acest rezultat dar vă spun încă o dată: pentru mine, în acest stadiu, mai puţin important este rezultatul pentru că eu nu văd acest proces ca pe o competiţie”, a declarat Dacian Cioloş.

Reamintim că fostul premier Dacian Cioloş a câştigat primul tur al alegerilor din USR PLUS cu 46% din voturi, în vreme ce Dan Barna a obţinut 43,9%. Al treilea candidat la şefia partidului, Irineu Darău, a obţinut doar 10,1%.

Ţinând cont de rezultatele primului tur, respectiv că niciunul dintre candidaţi nu a obţinut 50%+1 din voturi, liderii USR PLUS anunţă organizarea unui al doilea tur de scrutin. Rezultatul final va fi validat la Congresul formaţiunii, ce se va desfăşura în data de 2-3 octombrie, când va fi ales şi Biroul Naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *