Campania de sterilizare gratuită a câinilor continuă în Florești. Peste 60 de patrupede au fost sterilizate gratuit până acum

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

S-a încheiat prima etapă a campaniei de sterilizare gratuită a câinilor din Florești, zona Luna de Sus, iar potrivit primarului Pivariu au fost sterilizați gratuit peste 60 de patrupede.

Astfel, rezultatele indică faptul că s-au utilizat 62 de vouchere, pentru 40 de femele și 22 de masculi.

„Campania va continua, deoarece vrem să acoperim și alte locuri care aparțin de comuna Florești, pentru a ajunge la cât mai multă lume și la cât mai mulți pacienți necuvântători.

Este important de reținut faptul că s-au făcut campanii de informare a cetățenilor cu privire la beneficiile sterilizării în care s-au implicat atât consilierii locali, cât și reprezentanți ai asociaților pentru protecția animalelor și polițiști locali.

În campania de informare asupra activității de sterilizare din Luna de Sus s-au mai implicat și domnul viceprimar al comunei Florești, Albert Zoltan, cât și consilierul local Anca Iakab Chirca, ambii îndrumând populația spre această inițiativă lăudabilă.

Doresc să anunț faptul că, la finalul lunii octombrie, va începe a doua etapă a campaniei de sterilizare gratuită a câinilor, care va avea loc pe raza comunei Florești. Locația și data exactă vor fi anunțate telefonic solicitanților. Cei care doresc să beneficieze de această campanie trebuie să depună o cerere la primărie.

Haideți să dăm dovadă de responsabilitate, pentru a ajuta la combaterea fenomenului de abandon și de reducere a numărului de câini aflați pe domeniul public!”, a transmis Pivariu.

Cum se va proceda:

• Ai domiciliul stabil în comuna Florești;

• Te prezinți la Primărie cu buletinul și carnetul de sănătate al câinelui (câinele trebuie să fie microcipat);

• Completezi o cerere tip și primești un bon/voucher;

• Vei fi anunțat telefonic de desfășurarea campaniei mobile sau cabinetul veterinar unde te poți prezenta (data și ora);

• În ziua programării, te prezinți cu câinele, carnetul de sănătate al câinelui, buletinul și bonul/voucher-ul;

• Transportul și îngrijirea câinelui, înainte și după sterilizare, revin în sarcina proprietarului;

• În ziua sterilizării, nu hrănești câinele! După sterilizare, îl îngrijești cu atenție, minimum două zile;

Numărul de telefon pentru informații este 0755.019.010.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *