S-a constituit Grupul de sprijin pentru Ucraina Primărie- societatea civilă

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Emil Boc s-a întâlnit duminică cu mai mulți reprezentanți ai asociaților care  doresc să se implice în gestionarea crizei umanitare din Ucraina. 

„În urma întâlnirii online de azi cu reprezentanți ai societății civile clujene – 20 de asociații și lista rămâne deschisă – am constituit Grupul de sprijin pentru Ucraina și o platformă de comunicare.

Am mulțumit societății civile clujene, și implicit tuturor cetățenilor orașului nostru, pentru implicare, mobilizare și suport excepțional în gestionarea crizei umanitare din Ucraina.

Am subliniat faptul că, din nefericire, ne aflăm doar la începutul acestei crize și ne așteaptă un „maraton” de gestionat împreună. Trebuie să menținem entuziasmul tuturor în a se implica și susține acest demers umanitar.

Am precizat faptul că până în acest moment primăria nu a fost solicitată să intervină direct în gestionarea refugiaților ucraineni, intervențiile limitându-se la județele de graniță cu Ucraina.

Am comunicat faptul că avem locuri de cazare și masă asigurate în parteneriat cu Ministerul de Interne , Prefectura și Inspectoratul Județean pentru situații de urgență în hoteluri, pensiuni, tabere școlare și infrastructură  sportivă, în funcție de solicitări instituționale.

În parteneriat cu societatea civilă am centralizat potențialul suport în materie de locuri de cazare, hrană, îmbrăcăminte, saltele, saci de dormit, medicamente, asistentă psihologică, servicii de traducere din limba ucraineană și consiliere juridică în materie de angajare și locuri de muncă. În funcție de solicitări, aceste disponibilități vor fi activate.

De asemenea, am recomandat continuarea parteneriatelor cu Guvernul României, Prefectura Cluj și Inspectoratul pentru situații de urgență pentru forme de sprijin în afara municipiului Cluj-Napoca.

Cetățenii municipiului nostru care doresc sa sprijine în orice fel refugiații din Ucraina o pot face fie prin intermediul structurilor organizate și consacrate ale societății civile – inclusiv susținere financiară din partea mediului de afaceri – fie adresându-se direct Primăriei Municipiul Cluj-Napoca.

Felicit și mulțumesc încă o dată mediului asociativ clujean pentru implicare și sprijin, un model național și european de civism și profesionalism”, a scris Boc pe Facebook.

Lista deschisă a Grupului de sprijin pentru Ucraina:

1. Un Singur Cluj

2. Terapia Cluj-Napoca

3. Beard Brothers

4. CERT Transilvania

5. PATRIR Cluj

6. Jurnal de Bine – Voluntar

7. Asociația Hotelierilor Clujeni

8. Grand Hotel Napoca

9. Federația Tinerilor din Cluj

10. Clujul Civic

11. Cluj International Committee

12. Rotary SAMVS

13. European Youth Cancer

14. Little People

15. Vă ajutăm din Cluj

16. Clusterul Agro Transilvania

17. International Migration Office

18. Carmangeria Moldovan

19. Prison Fellowship

20. Lado Cluj

21. Organizația Patronală Horeca Cluj

22. Asociația O masă caldă

23. ADIZMC

24. Sos Bambini

25. Asociația Ruscovan”, a transmis Emil Boc. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *