STARE de război la unitățile UPU. „Viață contra moarte! Există mii de apeluri în așteptare”

Sanatate

Fostul ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru, a descris situația dramatică din spitalele din România. Acesta susține că la UPU ajung în mare parte nevaccinaţii care îşi doresc să fie salvaţi în al 12-lea ceas.

„Epuizare! Durere! Tragedii fără margini!”, scrie Tătaru, ]ntr-o postare pe Facebook, care spune că majoritatea celor care ajung acolo sunt persoane nevaccinate care merg la spital prea târziu.

„Cu toții suntem supuși greșelii și unii suntem neîncrezători, dar de această dată e ca în război… viață contra moarte! Și dacă sunteți dintre cei care încă mai au dubii, încercați să treceți pe lângă un spital și priviți către Unitatea de Primiri Urgențe.

Majoritatea celor care ajung acolo sunt dintre cei vehemenți, nevaccinați sau care își doresc să fie salvați , dar deja e prea târziu. Așa arată realitatea zilelor noastre. Sunt colmatate toate spitalele. E ca pe front. Se moare! Se întâmplă! Există mii de apeluri în așteptare!”, scrie Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătății spune că „nu mai avem timp să nu credem” și îi îndeamnă pe oameni să se protejeze, înainte să fie prea târziu. „Epuizare! Durere! Tragedii fără margini! Nu mai avem timp să nu credem! Alegeți cu mintea pentru viața dumneavoastră, pentru familie, oameni dragi… înainte să fie prea târziu.

E foarte ușor să critici, să dezbini, să arunci cu noroi, să iei decizia să nu faci nimic. Aleg, ca medic, ca om, ca părinte, frate, ca simplu cetățean să spun ceea ce cred, să spun ceea ce văd și să fac tot ceea ce pot pentru viață. Zilele devin din ce în ce mai negre, iar adevărul este unul dur”, mai scrie Nelu Tătaru.

Ziua cea mai neagră a pandemiei din România a venit cu 442 de decese din cauza COVID-19, cel mai mare număr de morți de la începutul pandemiei. De asemenea, marți, numărul cazurilor noi de COVID a ajuns la 16.743. La ATI sunt 1.667 de pacienți infectați cu coronavirus.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *