Trei tineri clujeni au participat la European Youth Event din Strasbourg

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Trei tineri clujeni au format delegația USR Tineret Cluj pentru a participa la European Youth Event de la Parlamentul European din Strasbourg.

Cei trei au participat din partea delegațiilor europarlamentarilor USR-PLUS Nicu Ștefănuță și Ramona Strugariu.

Aceștia și-au publicat experiența politică pe care au avut-o în cadrul acestui eveniment.

Stefan Ostafi: „Pot spune că această experiență m-a adus mai aproape de mediul politic și mi-a permis să învăț cât mai multe despre funcționarea acestuia. Am avut onoarea de a participa la European Youth Event în urma unui concurs organizat de către Nicu Ștefănuță, europarlamentar USR PLUS, căruia îi mulțumesc încă o dată pe această cale. Aici am întâlnit mii de tineri cu aceeași viziune despre viitorul Uniunii Europene. Am discutat despre teme actuale precum pandemia, situația economică actuală dar și despre schimbările climatice și oportunitățile pentru tineri în Europa. Am învățat despre cum se iau diverse decizii la nivelul Parlamentului European, cum se votează și cum se discută proiectele de lege. Noi, tinerii, suntem și vom fi schimbarea!”

Marius Sironka: „Strasbourgul a devenit pentru câteva zile capitala tinerilor din Uniunea Europeană, reunind peste 5000 de persoane din toate colțurile ei. European Youth Event ne-a oferit cadrul ideal, nouă tinerilor, de a dezbate problemele actuale ale Uniunii Europene, de la criza climatică, până la transformarea digitală sau mecanisme de implicare a tinerilor în luarea deciziilor la nivel european, teme dezbătute alături de lideri politici sau de actori importanți în aria lor de interes. Panel-urile la care am participat m-au ajutat să înțeleg mai bine politicile la care Uniunea Europeană lucrează și importanța coeziunii și solidarității membrilor ei”.

Alex Cozma: „După un an dificil și marcat profund de cuvântul cu C, a revedea mii de tineri cu viziuni și valori comune, setați și însetați să găsească soluțiile cele mai bune pentru viitorul Uniunii Europene, a fost o experiență emoționantă și responsabilizantă. În cele două zile la Parlamentul European am participat la traininguri super relevante pentru momentul actual și am cunoscut tineri cu păreri diferite, dar un țel comun – european. Vin acasă cu dorința de a trezi aceleași emoții și de a cultiva o sămânță de curiozitate în rândul tinerilor clujeni despre viitorul Europei, la care și ei pot contribui!”

USR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *