PSD şi PNL au respins împreună candidaţii propuşi de Dacian Cioloș pentru ministere. USR: „Avem o nouă majoritate USL în Parlamentul României”

Politica nationala Slider

Majoritatea miniștrilor propuși de premierul desemnat Dacian Cioloş sunt respinși pe bandă rulantă în comisiile din Parlament. Comisiile sunt formate în special din membri PSD și PNL.

„Avem o nouă majoritate USL în Parlamentul României. PSD şi PNL resping braţ la braţ candidaţii propuşi de USR pentru ministere. Nu reuşesc să treacă peste propriile lor supărări, interese, calcule politicianiste. Votul pe care îl vedem în comisii nu are nimic de-a face cu măsurile din program sau calitatea miniştrilor„, arată o postare a USR pe Facebook.

Potrivit sursei citate, USR a venit în Parlament cu o propunere de guvern şi un program de guvernare, „pentru că PNL şi PSD au fugit de responsabilitate şi nu au avut curajul să vină cu propuneri”.

„USR va merge până la capăt cu aceste propuneri pentru că avem nevoie cât mai rapidă de un guvern care să scoată ţara din criză”, conchid liderii USR.

Marţi au loc audierile celor propuşi de Dacian Cioloş să ocupe funcţiile de miniştri. Miercuri urmează ca senatorii şi deputaţii să acorde votul asupra întregului Guvern şi a programului de guvernare. Dacian Cioloş se bazează doar pe voturile celor 80 de parlamentari USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *