Goțiu, aviz negativ pentru funcția de Ministru al Mediului

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Fostul senator clujean Mihai Goțiu, propus de premierul desemnat Dacian Cioloș pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a primit aviz negativ în comisiiile controlate de PSD și PNL.

Goțiu a primit 18 voturi „împotrivă”, 9 „pentru” și 7 abțineri în fața Comisiei de specialitate din Parlament. Acesta a susținut că vrea să reia programul „DNA-ul pădurilor”, unul dintre cele mai importante când vine vorba de tăierile ilegale de lemne.

Un prim punct din programul de guvernare pe care unii dintre dumneavoastră îl cunoaşteţi pentru care am luptat cât am fost senator: înfiinţarea unei structuri de procurori specializaţi în combaterea infracţiunilor de mediu.

Am avut o lege care a trecut anul trecut în Parlament, dar a fost din păcate blocată la CCR, dar care şi-a reluat circuitul de adoptare în acest an datorită colegului meu de la Justiţie Stelian Ion, coautor al legii denumite de mass media „DNA-ul pădurilor”.

Această propunere de înfiinţare a acestei structuri de combatere a infracţionalităţii din domeniul mediului este într-un stadiu destul de avansat.

Este un grup de lucru constituit la Ministerul Justiţiei cu reprezentanţi ai DNA, ai parchetelor şi ai Ministerului Afacerilor de Interne, care a avansat foarte mult pentru a stabili gravitatea acestor fapte. A fost şi sper că va continua cu un grup de lucru la Ministerul Mediului pentru a stabili acele fapte şi gravitatea lor astfel încât, până la sfârşitul anului, să avem o propunere legislativă şi să o adoptăm”, a precizat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *