Generalul Nicolae Ciucă, desemnat premier de Iohannis

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, a fost desemnat joi de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru al țării.

Ciucă a fost propunerea Partidului Naţional Liberal pentru această funcţie, la consultările avute cu şeful statului.

„Am fost foarte mulţumit şi bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare, s-a votat acolo, în unanimitate, un candidat care mi-a fost propus, în persoana domnului Nicolae Ciucă. Analizând întreaga situaţie, şi trăgând concluziile care se impun, am decis să îl propun candidat de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a afirmat Iohannis, potrivit news.ro.

Preşedintele a calificat discuţiile de joi ca fiind considerabil mai bune decât ultimele discuţii.

„Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluţie, reală, acum, criza politică trebuie să se încheie, e nevoie de un Guvern care să rezolve problemele care îi preocupa şi pe români, trebuie să terminăm cu această criză, a durat prea mult, este inadmisibil să continuăm în acest sens”, a spus preşedintele.

Șeful statului a arătat că avem o criză pandemică, iarna bate la uşă, preţurile la energie cresc şi este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluţiile pe care autorităţile le-au gândit.

„Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca un gest de responsabilitate, pentru a putea depăşi situaţia de criză, pentru ca cetăţenii să benefieze de tot ceea ce poate un guvern în deplinătatea sa să facă în acţiunile pe care le întreprinde”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul desemnat a anunţat că va negocia cu toate forţele responsabile, astfel încât într-o perioadă cât mai scurtă să reuşim să fie format Guvernul şi să fie aprobat de Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *