Istoricul Cornel Jurju, președintele Clubului Monarhiștilor Clujeni, la Clujul Politic LIVE!: ”Regele Mihai a fost un patriot care a avut parte de un nesfârșit șir de denigrări și calomnii. El a iubit țara cum puțini au făcut-o, și a fost un om de stat curajos”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider Special

Istoricul Cornel Jurju, președintele Clubului Monarhiștilor Clujeni, a fost invitatul emisiunii Clujul Politic LIVE!. Tema emisiunii a fost Monarhia Constituțională și 100 de ani de la nașterea ultimului monarh al României, Regele Mihai, mort în 2017.

De asemenea, s-a discutat despre istoria Monarhiei Constituționale din România, Casa Regală, modul îm cAre regimul Iliescu, 1990-1996 i-a barat accesul în țară regelui sau i l-au permis, despre Carol al 2-lea, despre atacurile la adresa regelui din presa postdecembristă, apoi despre reconcilierea istorică dintre Ion Iliescu, 2000-2004, și Casa Regală si despre impactul în societate al morții Regelui.

”Regele Mihai a fost un patriot care a avut parte de un nesfârșit șir de denigrări și calomnii, înainte de 1989 și după!. El a iubit România cum puțini au făcut-o, si a fost un om de stat extrem de curajos. Este una din cele mai importante personalități românești”, a concluzionat Jurju.

Emisiunea poate fi urmărită integral mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *