Mihai Curteanu, analist politic: „Va trebui să pregătim astăzi întreaga infrastructură pentru Clujul celor 1 milion de locuitori”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Analistul politic Mihai Curteanu a fost invitatul zilei de vineri, 28 ianuarie, la Clujul Politic LIVE!, în cadrul căreia și-a declarat susținerea totală pentru proiectului metroului de la Cluj. Acesta îl consideră un proiect vital de care se vor bucura mulți locuitori și multe persoane care vor veni la Cluj.

„Clujul are nevoie de proiecte mari, sunt unul dintre susținătorii fervenți ai metroului și cred cu tărie că trebuie realizat astăzi, iar Cluj-Napoca și întreaga zonă metropolitană are nevoie de un asemenea mijloc de transport. Trebuie să gândim absolut orice strategie de dezvoltare atât a municipiului, cât și a întregii zone metropolitane, un concept de dezvoltare durabilă. Va trebui să pregătim astăzi întreaga infrastructură pentru Clujul celor 1 milion de locuitori, fără doar și poate, că ne dorim sau nu ne dorim, dar asta se va întâmpla. Va trebui să fim pregătiți pentru acest concept.

Astăzi mă bucur că efectiv toate cârcotelile care au existat s-au pus pe stop pentru că se începe munca pentru realizarea acestui metrou. Adevărat este că nu se va realiza de azi pe mâine, va crea anumite disconforturi punctuale, este și normal, fiind un proiect de anvergură care va dura. Am dat ca exemplu Bilbao în toate intervențiile mele, unde s-a început lucrarea pentru metrou undeva în 1975, în 1985 s-a pus prima treptă de temelie, iar astăzi încă se lucrează la extinderea efectivă a metroului ca și mijloc de transport. Tot timpul va fi un proiect la care se va lucra, dar de care se vor bucura mulți locuitori, multe persoane care vor veni în Cluj și vor dori să aibă parte de un transport rapid dintr-o zonă sau alta„, a susținut Curteanu.

Analistul știe care este următorul challenge al administrației locale

„Avem o mare problemă astăzi cu tot ceea ce înseamnă transport rutier, avem o mare problemă a poluării, iar următorul challenge al administrației va fi reducerea drastică a poluării și a transportului clasic cu mașina din punctul A în B, care devine unul dintre poluatorii principali și va trebui să găsim cu totul alte alternative, la care văd că tinde și municipiul Cluj-Napoca, prin alocarea de autobuze electrice, printr-un transport public integrat, prin linii dedicate. În acest concept trebuie să ne autoeducăm și noi ca și cetățeni și să începem să gândim mai eco, să ne lăsăm mașina acasă”, a declarat Curteanu la Clujul Politic LIVE!

Emisiunea poate fi urmărită mai jos:

1 thought on “Mihai Curteanu, analist politic: „Va trebui să pregătim astăzi întreaga infrastructură pentru Clujul celor 1 milion de locuitori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *