VIDEO. De ce nu a trecut cabinetul Ciucă? De ce a fost importantă vizita lui Iohannis în Egypt? Explicațiile de la Clujul Politic Live!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Unde au dispărut Emil Boc și Rareș Bogdan la facerea cabinetului Ciucă și evident la masa scrierii listei cu miniștrii?

A răspuns consultantul în comunicare și analistul politic Horia Nasra, invitat laClujPoliticLive!emisiune moderată de jurnalistul Tiberiu Fărcaș, pe platformaClujul Politic, unde este asociat cu jurnalistul Vasile Manu.

Invitat la rându-i laClujPoliticLive!, analistul politic Mihai Curteanu explică ce este interesant la politicianul Ciucă, de ce nu are susținerea sinceră a PNL și de ce nu are șanse reale să fie votat premier.

„Am să încep printr-o întrebare: Oare de câte zile nu l-am mai văzut la Antena 3 și Digi24 pe Emil Boc? Oare de câte zile nu l-am mai auzit mărșăluind verbal pe dl. Rareș Bogdan? Deci ceva este putred în Danemarca, domnilor!

Echipa câștigătoare, este câștigătoare la bine, dar când vine un pic greul, sigur, incertitudinea unei colaborări sau nu cu PSD-ul, care, gândiți-vă că în zona Ardealului, pentru primarii liberali, care au fost votați și de cei care au votat cu USR la consiliile locale, ar fi o catastrofă colaborarea cu PSD-ul.

Emil Boc și Rareș Bogdan sunt cei mai buni vestitori ai faptului că acest guvern nu va trece. Dacă trecea îi vedeați nedezlipiți de toate talk show-urile și mergeau la toate televiziunile posibile.

PSD-ul a precizat cât se poate de clar că nu va susține un guvern minoritar, USR Plus, alături de AUR sunt cei mai mari câștigători ai crizei, pentru că USR Plus, iată, iese oarecum o victimă din această ecuație, pentru că este cât se poate de clar că atât Iohannis, Cîțu cât și cei din echipa câștigătoare nu-i mai doreau pe cei de la USR Plus la guvernare, adică demisia miniștrilor USR Plus de acum câteva săptămâni a fost una corectă. Ei nu mai aveau ce să caute acolo, nu mai erau doriți de către cuplul Iohannis – Cîțu și de această conducere, acest colegiu, numit echipa câștigătoare, care-l susține pe Florin Cîțu în PNL.

Atenție, mai sunt și vreo zece deputați liberali, coordonați de Ludovic Orban, care nu sunt voturi sigure pentru guvernul Ciucă.

Deci cine o să-l voteze? Deputații și senatorii din echipa câștigătoare, cei ai UDMR și probabil minoritățile. Prin urmare, cine să voteze guvernul Ciucă?” a explicat Horia Nasra.

Analistul politic Mihai Curteanu a comentat profilul politic a premierului desemnat, acordându-i minime șanse pentru o reușită în Parlament: „Clar nu va vota PSD-ul și aici mai este o problemă, primul-ministru desemnat, Ciucă, are o problemă serioasă de legitimitate în interiorul partidului. Nu este perceput ca un membru de partid, nu este perceput ca și un lider de opinie iar o parte mare din ”echipa câștigătoare”, cu certitudine, nu-l va vota, și va transmite pe toate canalele să nu fie votat Ciucă.

Ciucă nu avea cum să refuze desemnarea. Trebuie să plecăm de la faptul că Ciucă are un background militar, vine pe o structură militară. Relația și nominalizarea vine din partea președintelui Klaus Iohannis. El l-a impus iar Nicolae Ciucă fiind obișnuit o viață cu `ordinul se execută, nu se discută`.

Cred cu tărie că nu a ales, a fost un ordin venit din partea președintelui Klaus Iohannis, l-a respectat, cu toate că probabil știa de la bun început că acest guvern nu are șanse, sau are șanse puțin înspre deloc în a fi votat.

Paradoxal, de Nicolae Ciucă nu aș putea să zic nimic nici de rău, nici de bine. Se află probabil în cea mai periculoasă formulă pe care un politician poate să o aibă, să nu-l poți vorbi nici de bine, nici de rău. Este un personaj atât de tern politic, încă absolut nimic nu aș putea să spun despre Nicolae Ciucă, doar atât că acest guvern nu are nicio șansă de a trece, PSD-ul nu va vota acest guvern clar, fără doar și poate, ei forțează și vor merge până la capăt cu o soluție ciudată, adică soluție avarie, adică cea a anticipatele, adâncirea crize politice se pare că-i avantajează, așa cum arată toate sondajele de opinie. Cresc, cresc, cresc, au șanse mari, 2024 nu este foarte mare iar explozia pe PSD poate fi foarte mare pe 2024, apropo de ce zicea Ludovic Orban, poate stânga va avea un președinte după foarte mulți ani”.

1 thought on “VIDEO. De ce nu a trecut cabinetul Ciucă? De ce a fost importantă vizita lui Iohannis în Egypt? Explicațiile de la Clujul Politic Live!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *