Primarul Emil Boc îl ține-n brațe pe directorul Sălii Polivalente. Sala e pe minus dar primarul spune că managerul ei e performant

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Emil Boc  îl ține-n brațe pe directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu, ex-membru PDL, membru actual PNL, consilier județean.

Luni, la ședința ordinară a Consiliului Local (CL), s-a discutat iar despre achizițiile de lux din banii publici pe care le-a făcut managerul Sălii Polivalente în 2020, și dezvăluite în exclusivitate de siteul  Știri de Cluj în cea mai bună anchetă de presă din 2021.  Știri de Cluj a publicat facturile cu cumpărăturile din bani publici ale lui Ionuț Rusu, făcute în calitate de manager al Sălii Polivalente, societate care merge pe minus.

Consiliul de Administrație (CA) al SP, condus de liberalul Petru Călian, ex-pedelist și el, acum PNL-ist, sală deținută ca unic acționar de Primărie, profund politizată, nu a trecut în raportul CA problemele ridicate de dezvăluirile din presă dar a fost nevoit să recunoască că acele achiziții s-au făcut fără o oportunitate categorică, dar și așa raportul a trecut fără probleme prin votul majorității liberalo-udemeriste din CL. Atunci doar consilierul local USR, Alexandra Oană, a criticat la scenă deschisă omisiunea din raportul CA al Sălii Polivalente. De data asta, luni, 1 noiembrie, tot USR-ul  a criticat: 

”Trebuie să ieșim din logica a furat, dar a și făcut sau a făcut achiziții inoportune, dar a și făcut. Cum ar arăta situația acestui obiectiv cu un manager care vede că situația este una dificilă, din pandemie, și că merge pe minus, și nu face aceste achiziții”, a spus consilierul local USR,  Adriana Cristian.

Precizăm că alaltăieri s-a discutat mărirea bugetului de venituri și cheltuieli al SP iar criticle de la USR nu au încetat să apară, însă primarul Emil Boc a sărit repede să-l apere pe Ionuț Rusu, managerul SP. Reamintim că Rusu a returnat banii, în urma anchetei de presă pubicată de Știri de Cluj.

Reamintim că liberalul Ionuț Rusu a cumpărat din bani publici crose de golf, băuturi scumpe, haine de firmă, o călătorie cu avionul la București, de Paști iar articolele sportive au fost returnate firmei care le-a livrat iar băuturile alcoolcice fine au fost sigilate.
Grupul PSD a cerut efectuarea unui audit extern la SP dar primarul Emil Boc a explicat că nu e cazul, că are loc verificarea anuală a  Curții de Conturi. 
Într-o declarația pompoasă de acum 7 luni, când a explodat cazul, Boc cerea o sancțiune pentru Ionuț Rusu de… 30 la sută din salar, deși acest lucru este imposibil în sistemul de stat unde se poate da o sancțiune de doar 10 la sută, ceea ce a și primit colegul de partid al lui Boc dar a rămas cu locul de muncă și postul de director.
Precizăm că SP SA este în pierdere pe anul 2020, un an pandemic greu, cu un minus de 52.000 ron dar cu un profit brut de 190.000 de lei.
 
Ședinta de luni a CL unde s-a dezbătut cererea CA a SP poate fi  urmărită integral AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *