USR ar putea reveni la guvernare, dar fără Florin Cîțu premier

Politica nationala

Liderul USR, Dacian Cioloş, a declarat că formația sa exclude varianta refacerii coaliţiei de guvernare cu un Guvern condus de Florin Cîţu.

„Asta e o glumă. Haideţi să terminăm cu lucrurile acestea. Eu tot aud discuţiile acestea. Haideţi să încheiem acest subiect, care din punctul nostru de vedere e încheiat deja, de ceva vreme. Eu vă propun să discutăm de lucruri serioase, de program de guvernare, de ce facem împreună, de cum structurăm modul de funcţionare a coaliţiei. Acesta este un subiect închis. E tot reîncălzit de fiecare dată.

Haideţi să trecem la lucruri serioase, dacă vrem să ieşim din criză. Ieri am convenit împreună că lăsăm subiectul premierului mai încolo. Noi am fost foarte clari că suntem de acord ca premierul să vină de la PNL. În rest, poziţia USR e arhicunoscută legată de un nou premier, în cazul în care se reface coaliţia”, a explicat Dacian Cioloş, la Digi 24, potrivit news.ro.

Fostul premier desemnat a adăugat că USR va negocia cu PNL numai dacă opţiunea liberalilor pentru refacerea coaliţiei este una foarte clară.

„Noi vrem să ştim cât mai repede ce decide PNL. Că, aşa, discuţii au tot avut loc. Vedem, de câteva săptămâni, par nehotărâţi. Se tot plimbă dintr-o parte în alta, nu prea ştiu ce vor în partid. Eu cred că important acum e ca PNL să îşi asume o decizie foarte clară, cu date şi cu informaţiile pe masă. Ei ştiu care sunt aşteptările noastre de la o eventuală reintrare la guvernare.

Nu e vorba de noi, de limita noastră de răbdare. Noi avem răbdare de câteva săptămâni, deja. Eu cred că românii, România nu mai are răbdare. Din punctul acesta de vedere, PNL trebuie să îşi asume o responsabilitate nu faţă de noi, de USR, ci faţă de oamenii care i-au ales şi care le-au dat un mandat să meargă în Parlament să facă reforme”, a mai afirmat Cioloș.

USR vrea soluții pentru ca România să iasă din criza prețurilor la energie și sanitară 

„PSD a aruncat în aer ţara. Nu a rezolvat probleme până acum. Deci, PNL trebuie să aleagă. USR a fost foarte clar în aşteptări: un plan de reforme foarte clar asumat şi din punct de vedere al calendarului, şi al conţinutului; bugetul pentru anul viitor să fie foarte clar şi realist, conform cu priorităţile; un mod de funcţionare a coaliţiei, atât în deciziile în Guvern, cât şi în Parlament, foarte clar definit, ca să evităm pe viitor subordonarea coaliţiei la umorile personale ale premierului sau oricărui alt politician membru al Guvernului”, a conchis liderul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *