Florin Cîţu anunţă că LUNI liberalii vor decide cu cine vor face majoritate: ”Vom merge cu UDMR în orice formulă”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, vineri, că şedinţa conducerii partidului în care se va decide cu cine va face majoritate partidul va avea loc luni şi a precizat că UDMR va face parte din orice formulă de guvernare. Cîţu l-a atacat pe Dacian Cioloş, pentru afirmaţia acestuia potrivit căreia este o glumă să îl propui pe preşedintele PNL premier, conform News.ro

Despre discuţiile cu PSD de joi seară, preşedintele PNL a arătat că a fost o discuţie bună.

”Nu putem spune peste noapte că totul este roz între PNL şi PSD, dar ce pot să spun este că sunrtem responsabili şi am pornit la acest drum pentru a face un guvern, Ne uităm la cea mai bună soluţie pentrui PNL şi pentru România şi trebuie să găsim cea mai bună soluţie pentru a guverna România în perioada următoare”, a spus Cîţu.

 
Despre rotaţia premierilor PNL şi PSD, Cîţu a spus că ”domnul Ciolacu a dat din discuţia de ieri”. ”Repet, aseară nu s-a discutat aproape deloc despre portofolii şi funcţia de premier. Da, este pe masa această variantă, trebuie să mergem fiecare în partidul lui cu ea”, a afirmat Cîţu.
 

Cîţu a fost întrebat şi despre varianta guvernării timp de 7 ani, PSD-PNL: ”Haideţi să facem un pas, să avem un guvern acum”, a comentat el. 

Despred cedarea funcţiei de premier de către PNL, către PSD, pentru primii doi ani, Florin Cîţu a spus: ”Staţi să vedem formula la care vom ajunge”.

”Liderul PNL a spus că mandatul pe care l-a primit a fost de a discuta şi cu USR şi cu PSD, deocamdată”. 

Florin Cîţu a ţinut să critice afirmaţia lui Dacian Cioloş, preşedintele USR, care spusese că varianta ca PNL să vină cu Florin Cîţu propunere de premier, din nou, este ”o glumă”. ”Nu am înţeles şi sunt puţin dezamăgit, pentru că am avut o discuţie bună cu cei de la USR. Am văzut o declaraţie a domnului Cioloş care pune sub umbră autoritatea preşedintelui PNL. Este complicat să negociezi cu cineva care spune că, atunci când vorbeşti de preşedintele PNL, ar fi o glumă să fie premier”, a arătat Cîţu. 

Preşedintele PNL a fost întrebat dacă UDMR va face parte din viitorul Guvern. ”UDMR va face parte din orice guvern, sunt partenerii noştri şi vom merge cu UDMR în orice formulă”, a spus Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *