Ludovic Orban: „În toţi anii scurşi de la Revoluţie nu există egal pentru frauda politică pe care se pregăteşte să o comită PNL”

Politica nationala

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a lansat, marţi, un atac dur la adresa colegilor săi de partid, acuzându-i că, prin “înhăitarea” cu PSD, i-au trădat pe românii care i-au votat şi “siluiesc” întreaga Românie la o “guvernare împotriva voinţei poporului”. Totodată, Orban mai acuză că, în toţi anii scurşi de la Revoluţie, nu există egal pentru frauda politică pe care “se pregăteşte să o comită PNL”.

„Aşa se traduce sinuciderea politică aplicată în aceste zile Partidului Naţional Liberal, singurul partid istoric rămas pe scena politică, dar de care îşi bate joc în cel mai urât mod posibil o conducere nelegitimă impusă cu forţa de Iohannis. Această cârdăşie inexplicabilă dintre Iohannis şi PSD mă obligă pe mine şi pe colegii mei cu conştiinţă să nu-i lăsăm fără reprezentare politică şi fără speranţă pe oamenii care ne-au acordat încrederea”, a precizat Orban, pe pagina sa de Facebook.

Remarcile lui Orban vin în contextul în care, luni seară, majoritatea liderilor liberali au decis, într-o şedinţă la Vila Lac, că PNL va negocia formarea noului Guvern cu PSD. S-au înregistrat 48 de voturi pentru colaborarea cu PSD şi 22 împotrivă. Anterior, şi PSD şi UDMR au decis în forurile statutare să înceapă negocierile în aceeaşi direcţie, astfel că se prefigurează o posibilă mare coaliţie între cele trei partide, susţinută de grupul minorităţilor naţionale.

Anterior şedinţei respective, Orban a afirmat că, în cazul în care se va decide o eventuală alianţă cu PSD, va pleca din partid. Mai mult, liderul PNL a avertizat că o astfel de decizie – care ar putea fi luată “la presiunile şi la iniţiativa preşedintelui Iohannis” – ar fi o adevărată “sinucidere politică”.

Redăm mesajul integral postat de Ludovic Orban:

În toţi anii scurşi de la Revoluţie nu există egal pentru frauda politică pe care se pregăteşte să o comită Partidul Naţional Liberal.

Suntem la mai puţin de un an de zile de la alegerile parlamentare, iar votul românilor este falsificat, răstălmăcit, răsturnat, denaturat în cea mai oribilă operaţiune de furt de încredere.

În 2019, am reuşit scoaterea PSD de la guvernare prin demiterea Guvernului Dăncilă, realizând pentru prima dată destituirea unui guvern PSD printr-o acţiune a Opoziţiei.

În 2020, PNL a cerut susţinerea oamenilor pentru o guvernare de dreapta şi a militat, dincolo de orice dubiu, împotriva unui proiect cu Partidul Social Democrat.

În urmă cu o lună şi jumătate, votul cerut în Congresul PNL, pentru moţiunea care a devenit programul politic al partidului, a fost unul împotriva unei înţelegeri cu PSD.

Astăzi, actuala conducere a PNL face toate demersurile pentru readucerea PSD la guvernare.

NU există nicio explicaţie politică raţională pentru această decizie pentru simplul motiv că, nu numai că PNL nu a pomenit în campania electorală de această coaliţie degenerată, dar întreaga campanie a fost împotriva PSD şi în favoarea unei guvernări de centru-dreapta. Înhăitarea dintre PNL şi PSD, trădându-i pe cei care au votat fiecare dintre cele două partide, nu este altceva decât o modalitate de a silui o ţară întreagă la o guvernare împotriva voinţei poporului român.

Aşa se traduce sinuciderea politică aplicată în aceste zile Partidului Naţional Liberal, singurul partid istoric rămas pe scena politică, dar de care îşi bate joc în cel mai urât mod posibil o conducere nelegitimă impusă cu forţa de Iohannis.

Această cârdăşie inexplicabilă dintre Iohannis şi PSD mă obligă pe mine şi pe colegii mei cu conştiinţă să nu-i lăsăm fără reprezentare politică şi fără speranţă pe oamenii care ne-au acordat încrederea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.