Emanuel Ungureanu, propunere controversată: „Nevaccinații să își plătească singuri spitalizarea”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul USR Emanuel Ungureanu are o propunere controversată și considerată discrimanotorie  de blocajul din Parlament privind certificatul verde obligatoriu la locul de muncă și susține că „intervenția domnului Cîțu a stricat tot, așa cum a stricat tot sau orice brumă de rațiune în deciziile în privința pandemiei”.

„Domnul Cîțu este autorul de facto al acestei degringolade din zona de luptă împotriva pandemiei, suntem într-o situație catastrofală cu numărul zilnic de morți (…). Aici este un joc politic între PNL și PSD, un joc de frumusețe în fața electoratului, cu consecințe dramatice”, a precizat USR-istul, conform rfi.ro.

Ungureanu susține că cei care nu sunt vaccinați ar trebui să își plătească singuri spitalizarea

„Cei care se plâng de discriminare și mă refer la cei nevaccinați sau cei care vorbesc despre vaccinare obligatorie țin să le aduc aminte că la fel de discriminați sau mai grav discriminați sunt pacienții cu boli cronice, pentru că în clipa în care o secție de Terapie Intensivă se umple în proporție de 70% cu pacienți nevaccinați, cei care au nevoie de spital și sunt vaccinați, dar sunt cu boli cronice brusc se trezesc discriminați de nevaccinații care refuză un tratament, din motive neînțelese, mă refer la vaccin (…).

Ce-ar fi să introducem în România plata serviciilor medicale pentru pacienții nevaccinați, care refuză vaccinul? OK, vrei să fii liber, vrei să strigi că ai drepturi? Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plătește! Nu vrei nici testare, nu vrei nici vaccinare, dar vrei să ocupi un loc în spital pentru un pacient cu altă boală foarte gravă și care nu are de ales cum ai avut tu, îi iei patul, nici nu vrei să plătești, dar strigi libertate”, a declarat Ungureanu, conform rfi.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *