Sprijin financiar pentru spitalele clujene din bugetul CJ Cluj pentru gestionarea crizei COVID

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Sanatate

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în cadrul proximei ședințe ordinare a forului administrativ județean și care vizează rectificarea bugetului prin alocarea de noi fonduri suplimentare, pentru 12 spitale clujene.

Astfel, CJ Cluj va aloca suma de 2.280.000 lei pentru patru dintre spitalele aflate în subordine, respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Recuperare și Spitalul de Copii. Fiecare dintre aceste unități sanitare va primi câte 570.000 de lei, resurse ce vor fi utilizate, în special, pentru a cumpăra dotările necesare în contextul determinat de pandemia de coronavirus.

De asemenea, forul administrativ județean va aloca 1.600.000 de lei pentru opt spitale din județul Cluj, și anume Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor”, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, Spitalul Municipal Gherla, Spitalul Municipal Dej și Spitalul Orășenesc Huedin.

Fiecare dintre aceste instituții spitalicești va primi câte 200.000 de lei, bani care vor fi utilizați, cu preponderență, pentru achiziționarea echipamentelor, aparaturilor și consumabilelor necesare pentru a face față cât mai bine pandemiei de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *