Boc, mesaj tranșant în BEx al PNL: „Suntem în faţa celei mai proaste soluţii de guvernare, situaţia e rea, complicată, dar e răul cel mai mic”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

În şedinţa BEx a PNL de marţi seară, primarul Clujului, Emil Boc, a avut o intervenție în care a solicitat urgentarea negocierilor cu PSD și formarea noului Guvern. Acesta a cerut mandat flexibil, dar cu premier de la PNL.

„Suntem în faţa celei mai proaste soluţii de guvernare, situaţia e rea, complicată, dar e răul cel mai mic. Vreau să vă spun de la firul ierbii că orice secundă în care întârziem formarea guvernului înseamnă costuri uriaşe de imagine pentru PNL, dezamăgire în faţa electoratului nostru şi o stare de iritare în faţa poporului în faţa impotenţei clasei politice de a forma un Guvern.

Dacă nu ne trezim, va fi prea târziu să încheiem faza discuţiilor filozofice, am luat o decizie grea să mergem în această direcţie, dar dacă aceste discuţii nu se încheie cât mai repede, mai bine mergem în anticipate. Genul ăsta de situaţie – facem un pas înainte, altul înapoi – o să ne ducă să nu mai avem unde să creştem„, a declarat Emil Boc, citează Epoch Times Romania.

Boc susține că nucleul ideologic dur al PNL se conservă, „nu ne pierdem ideologia, facem un contract pe termen determinat”.

„Dacă nu trecem la paşi concreţi, să scurtăm această agonie, va fi prea târziu. Vă rog să analizaţi să scurtaţi etapele de negociere, am pornit pe acest drum nu mai putem spune că nu vrem un an jumate, nu putem să ne aşteptăm ca PSD-ul să vină să fie de acord să fim 3 ani la guvernare, au mai mulţi parlamentari, dar nu putem veni cu prim premier PSD, deja electoratul nostru suferă profund, înseamnă că nu mai avem demnitate. Vă propun ca acest proces de negociere să meargă la pachet. Prim-ministrul, toţi ştim că avem o decizie pentru susţinerea lui Cîţu prim-ministru, are încrederea PNL, dar vă rog să aveţi grijă în continuare că în această coaliţie avem doar anticipatele pe care le avem la uşă. Aş propune să venim şi cu propunerea 3 să mergem cu mandat flexibil în propunerea premierului şi în discuţiile cu PSD şi în cele cu Iohannis”, a adăugat Emil Boc.

În consecinţă, primarul Clujului a solicitat să fie mandatat preşedintele PNL şi echipa partidului să aibă un mandat flexibil de negociere a premierului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *