Florin Cîţu anunţă că PNL acceptă rotaţia premierilor, dar primul premier să fie de la PNL. „În acest moment, propunerea este preşedintele PNL, dacă PSD se opune, vedem atunci”

Politica nationala

Preşedintele PNL a anunţat, marţi, după şedinţa conducerii PNL, că s-a votat sistemul alternativ de premieri, decizia liberalilor fiind ca primul premier să fie dat de PNL. El a precizat că mandatul privind numele premierului este simplu, şi anume preşedintele partidului, şi a arătat că preşedintele Klaus Iohannis are atributul desemnării premierului.

„S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri, cu primul premier de la PNL, a declarat Florin Cîţu, după şedinţă”.

Întrebat dacă s-a discutat despre flexibilizarea mandatului în privinţa numelui premierului, Cîţu a precizat că s-a discutat dar nu s-a votat şi că în acest moment, decizia partidului este de a merge cu premier preşedintele partidului.

„Dacă PSD se opune, vedem atunci”, a spus el, despre posibilitatea ca PSD să se opună ca el să fie propunerea de premier.

Florin Cîţu a mai spus că, potrivit negocierilor, unul dintre ministerele avizatoare va merge la partidul care dă premierul, iar alt minister, la celălalt partid, o împărţire urmând a fis şi în cazul MInisterelor Apărării şi Internelor.

Despre discuţia despre numele de premier, şi faptul că PSD nu acceptă ca el să fie premier, Florin Cîţu a precizat că PNL nu a pus niciun fel de condiţie pentru cei de la PSD.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă rămâne o variantă de premier, Florin Cîţu a răspuns: „Nu s-a discutat în această seară un alt nume”.

Despre flexibilizarea mandatului, aşa cum a cerut Emil Boc, el a arătat că nu s-a supus la vot. „Eu am spus şi cum aş fi votat, dar nu s-a supus la vot”, a afirmat Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *