Hunor: „Medicii riscă să nu primească salariile dacă nu avem cât mai urgent un guvern”

Politica nationala

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți seara că formarea unui nou guvern este o chestiune de urgenţă maximă, pentru a fi posibilă rectificarea bugetară care să permită plata medicilor.

„Suntem în competiție cu timpul, nu unii cu alții, și aici eu săptămâna trecută am zis să vedem când putem să intrăm în Parlament cu programul de guvernare și cu lista de guvern. Au spus că vom încerca în această săptămână.

Nu ar trebui să amânăm prea mult. Sper ca săptămâna următoare se va întâmpla. Avem lucrurile despre care am vorbit și nevoia de rectificare”, a declarat președintele UDMR la postul de televiziune B1 TV.

„În sistemul sanitar sunt 74.000 de persoane care dacă nu se face rectificarea nu au cum să primească salariile. Medicii de la UPU, medicii rezidenți, cei de la DSP-uri, cei care sunt plătiți de la minister.

Pe 25 noiembrie ar trebui să avem banii. Au zis că se poate face aceată rectificare și prin amendament la rectificarea precedentă, în Parlament. Plus bugetul, plus multe alte lucruri. Dacă nu putem să ne înțelegem în 2-3 săptămâni nici în 4, nici în 5, nici în 8 nu putem să spunem noutăți”, a adăugat Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.