Orban, un nou atac: „PNL e o copie nereuşită a PSD. Iar pe Cîţu şi Iohannis nu îi mai recunosc, parcă le-a luat Dumnezeu minţile”

Politica nationala

Ludovic Orban a lansat, sâmbătă, la Digi24, un atac dur la adresa şefului statului, acuzându-l că s-ar fi implicat “cu toate forţele” în schimbarea sa de la şefia PNL pentru că ar fi ştiut că el se opune colaborării liberalilor cu social-democraţii. În plus, Orban este de părere că PNL este în prezent o “copie nereuşită” a PSD.

„Practic, bătălia a fost să mă schimbe pe mine din funcţie. Iar schimbarea mea din funcţie, dacă mă întrebaţi pe mine, Iohannis s-a implicat cu toate forţele şi a utilizat toate pârghiile pe care le-a avut la dispoziţie, se datorează exact acestui proiect cu PSD, pentru că ştia că niciodată nu aş fi fost de acord cu un proiect cu PSD. […] Ce mă afectează? Mă afectează că actuala conducere a PNL şi-a bătut joc de oamenii care au avut încredere în noi, asta mă deranjează.

Mă deranjează faptul că astăzi PNL este o copie nereuşită a PSD. Mă deranjează faptul că astăzi cei care conduc partidul şi-au bătut joc pur şi simplu de toate lucrurile care practic au reprezentat matricea de bază a PNL. La ora actuală nu este nicio diferenţă între PSD şi conducerea PNL decât mai degrabă în rău pentru conducerea PNL”, a precizat fostul lider al liberalilor, citat de Agerpres.

Orban, despre distrugerea “coaliţiei de centru-dreapta” ar fi avut loc pentru că preşedintele Klaus Iohannis doreşte să se asigure că va ajunge premier după 2024:

„De ce să distrugi o coaliţie de centru-dreapta, de ce să distrugi un partid, de ce să aduci PSD la putere? Puţină lume poate să înţeleagă. Eu am dat o explicaţie şi cred că asta este explicaţia. Iohannis nu vrea să se pensioneze şi vrea, după 2024, să fie premier, exact cum a fost în 2009, şi şi-a ales ca partener pentru acest plan PSD. Singura lui problemă este că nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal”, a declarat Ludovic Orban.

Mai mult, Orban îl mai acuză pe Iohannis că ar fi vinovat de criza politică actuală şi de prăbuşirea PNL, adăugând că şeful statului şi premierul interimar Florin Cîţu au un “comportament iraţional”:

„Toată conducerea asta descreierată, care nu are altceva în cap decât să asculte ordinele lui Iohannis, a fost parte la această decizie şi este la fel de vinovată. Descreierată, adică fără creier. (…) Eu, pe Cîţu şi pe Iohanis, eu, personal, nu îi mai recunosc. Oamenii ăştia parcă le-a luat Dumnezeu minţile, au un comportament iraţional, împotriva oricăror evidenţe. Dar nu numai pe ei, inclusiv pe Boc”.

Totodată, fostul preşedinte al PNL a criticat faptul că PNL, deşi în ultimii ani a avut un puternic mesaj anti-PSD, a decis să dea mâna cu social-democraţii:

„Am anunţat de două luni: dacă PNL face guvern cu PSD, voi pleca din PNL. (…) PNL, în ultimii patru ani, a avut un puternic mesaj de luptă anti-PSD. De altfel, unul dintre sloganele noastre de campanie era: Vreţi să scăpaţi de PSD, votaţi PNL. Inclusiv la campania pentru parlamentare, chiar Klaus Iohannis a implementat o strategie de campanie anti-PSD, chiar Iohannis a fost unul dintre purtătorii acestor mesaje. Domnul Cîţu nu mai este nimic. Inclusiv în perioada campaniei, cei care l-au susţinut pe Cîţu nu dădeau doi bani pe el”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *