Claudiu Năsui: „PNL a pierdut influenţă, funcţii cheie şi ministere. Deşi aparent e un dezastru, a obţinut ce şi-a dorit”

Politica nationala

Conducerea PNL nu e nici proastă, nici iraţională. Acţiunile PNL sunt perfect logice, doar că urmăresc alt scop decât cel pe care îl presupunem noi, a susţinut duminică, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru USR al Economiei Claudiu Năsui.

„Aparent acţiunile echipei domnului Cîţu sunt dezastruoase. Iată că au pierdut influenţă, funcţii cheie şi ministere. Doar că aceste lucruri nu sunt decât o piesă din poveste. În alianţă cu USR, PNL era mai puternic, dar avea o marjă de manevră mai mică. Pe când în alianţa cu PSD, PNL este slab, dar are o marjă de manevră mai mare. Cu USR, vechile metehne de partid, sinecurile şi grupurile care au parazitat banii publici atâţia ani, nu mai funcţionau sau măcar nu mai funcţionau uşor. Pur şi simplu nu se primeau avize, semnături de care aveau nevoie, sau începeau scandaluri”, a declarat Claudiu Năsui.

Liderul USR susţine că degeaba au liberalii ministere cu care să facă reformă, când ei de fapt trebuie să livreze pentru baronii locali care i-au susţinut.

„Aşa că poate e mai bine să fie a 3-a roată la căruţă, dar măcar să fie în căruţa care merge la destinaţia pe care şi-o doresc, decât să fie vioara întâi şi să nu ajungă unde vor. Nu trebuie să judecăm acţiunile PNL după ce credem noi că sunt scopurile lor, ci după ceea ce sunt efectiv scopurile lor. Dacă facem asta vedem că echipa domnului Cîţu nu a fost nici proastă, nici iraţională. Dimpotrivă, şi-a urmărit interesele cu sânge rece şi cinism (mai ales faţă de cei care i-au votat). Dacă înţelegem asta, deodată înţelegem mult mai bine tot ce s-a întâmplat în ultimele luni şi tot ce se va întâmpla în următorii ani”, a afirmat Claudiu Năsui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *