Ciolacu: „PSD se retrage de la guvernare dacă nu ne respectăm acordul politic asumat”

Politica nationala

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut că partidul pe care îl conduce exclude ipoteza răsturnării propriului guvern prin moţiune de cenzură în cazul în care PNL nu va renunţa, în anul 2023, la funcţia de prim-ministru pentru ca postul să fie preluat de un social-democrat.

„Partidul Social Democrat se retrage de la guvernare, dacă nu ne respectăm un acord politic asumat de forurile noastre din interiorul partidelor”, a declarat Ciolacu, citat de Ziare.com.

„Eu, în orice parteneriat, sunt un om de bună credinţă. Mă bucur că am acceptat şi noi, şi ei (liderii PNL – n.r.) această rotaţie care va fi peste un an, când este un moment al adevărului. Cel mai important lucru este că românii aveau nevoie în acest moment de un guvern responsabil. (…) Haideţi să dăm o şansă acestui guvern”, a mai adăugat liderul PSD într-o emisiune la România Tv.

Întrebat dacă formaţiunea sa va depune moţiune împotriva propriului guvern dacă în primăvara anului 2023 PNL nu va ceda funcţia de prim ministru, liderul PSD a răspuns:

„Este exclus. Partidul Social Democrat se retrage de la guvernare, dacă nu ne respectăm un acord politic asumat de forurile noastre din interiorul partidelor”.

Totodată, întrebat dacă este posibil ca PNL şi PSD să propună un candidat comun la preşedinţia României la următoarele alegeri, liderul PSD a răspuns că nu au avut loc discuţii pe acest subiect şi că, în acest moment, priorităţile sale sunt altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.