Emil Boc, nemulțumit de noile relaxări de sărbători: „Dacă am fi raționali, am asigura un grad ridicat de vaccinare. Măsurile trebuie luate în interes public, nu politic”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că nu este foarte mulțumit de noile relaxari aprobate de Guvern pentru sarbatorile de iarnă. Acesta a susținut că trebuie asigurat un grad ridicat de vaccinare, iar statul are datoria să se preocupe de siguranța publică.

Daca ma uit putin spre Europa, este un tunami, este un val care vine, si cam asa a fost de care fiecare data. Ce inseamna? Inca nu am scapat de pandemie. Ultimul val, din nefericire, a adus foarte multe pierderi de vieti in Romania, pentru ca am avut un fond scazut de vaccinare. Acum, uitandu-ma ce se intamla in Franta, Europa, Belgia, Italia, tot mai mult se vobeste despre obligativitatea vaccinarii in sistemul medical.

De asemenea, se vorbeste despre obligativitatea certificatului verde pentru multiple si diverse activitati, care sa includa si doza 3. Daca ne uitam la ce fac altii si daca am fi suficient de rationalti, ar trebui si noi, acum, sa ne asiguram ca avem un grad de vaccinare cat mai ridicat, ca in momentul in care vine valul ala la noi sa nu mai avem asa probleme. Sper ca Guvernul sa ia masuri pentru siguranta romanilor si nu pentru interesul unui partid sau altul. Germania are un nou cancelar, care a preluat exact ce facea vechiul cancelar in domeniu de santate. Eu am incredere in capacitatea domnului Rafila de a fi expert si om politic, sa ia deciziile cele mai potrivite. M-am uitat la Germania, si oricat de nepoluare ar fi unele masuri, au facut ce trebuie pentru interesul general”, a declrat edilul Emil Boc, la un post de radio local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *