Vîlceanu, despre renegocierea PNRR dorită de PSD: „Nu văd cum ar putea fi modificat, cel puţin până în 2023”

Politica nationala

Noul ministru PNL al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a fost întrebat de presă, vineri, dacă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă agreat cu Bruxelles mai poate fi renegociat, aşa cum susţin cei de la PSD.

„PNRR este adoptat, este convenit cu Comisia Europeană, toate documentele sunt semnate şi din punctul acesta de vedere nu văd cum ar putea să fie modificat cel puţin până în 2023, când sunt permise anumite ajustări pe partea de investiţii„, a răspuns Dan Vîlceanu, citat de News.ro.

De asemenea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat că a fost semnat şi acordul de împrumut pentru România.

Ne mai vin restul de 1,95 de miliarde de euro, din partea de împrumut, PNRR. Deci, aşa cum ştiţi, partea de granturi este deja în contul din Banca Naţională, în curând ne vin cele 1,95 miliarde de euro din împrumut, care reprezintă 13% din cele 14,9 miliarde de euro pe care le avem în componenta de împrumut”, a afirmat Dan Vîlceanu.

Ordonanţa pe PNRR, adoptată

Guvernul a adoptat, vineri, Ordonanţa de urgenţă care reglementează cadrul instituţional, fluxurile financiare şi modul de verificare a utilizării fondurilor alocate României, primul pas pentru cheltuirea banilor pentru proiectele din PNRR.

Prima tranşă din granturi a fost plătită României la începutul acestei luni, iar ţara noastră va primi în scurt timp şi restul de 1,95 miliarde de euro din partea de împrumut din PNRR.

Primele proiecte pentru care Vîlceanu speră că va atrage bani din PNRR sunt legarea caselor de marcat, ceea ce va îmbunătăţi major activitatea ANAF, şi decontarea lucrărilor pe Autostrada A3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *