Îl susține PSD pe fratele lui Paul Stănescu pentru şefia ANRE, chiar dacă nu are nicio legătură cu domeniul energiei? Răspunsul lui Ciolacu

Politica nationala

PSD îl susţine pe Alexandru Stănescu – fratele secretarului general al partidului Paul Stănescu – pentru funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE), instituţie cheie din domeniul energiei, au declarat pentru G4Media.ro surse social-democrate. Acesta ar urma să fie audiat şi numit prin vot în Parlament.

Alexandru Stănescu nu are nicio legătură cu domeniul energiei, ci s-a remarcat cu afaceri în agricultură. Fost deputat în legislatura trecută, Stănescu a fost vicepreşedinte la Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaţilor.

Potrivit CV-ului, a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă Bucureşti. Între 1986 şi 1993 a fost inginer la S.C. Agromec Vişina S.A, Vişina iar între 1994 şi 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinişu S.A., Bucinişu.

Potrivit declaraţiei de avere, deţine mai multe terenuri agricole în Corabia, în suprafaţă de câtva zeci de hectare, în judeţul Olt.

Ca parlamentar, s-a remarcat printr-un proiect de lege care interzice practic românilor şi străinilor care nu sunt fermieri să cumpere teren agricol în România.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susţine într-o declaraţie că Alexandru Stănescu nu va ocupa nici o funcţie de conducere, de preşedinte sau vicepreşedinte, ci va fi membru neexecutiv, fără putere de decizie, în boardul ANRE. Ciolacu a arătat că Alexandru Stănescu este propunerea PSD pentru Comitetul de supraveghere al ANRE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *