Anca Dragu: „Sistemul de asistenţă socială e subfinanţat şi sufocat de birocraţie”

Politica nationala

Fosta şefă a Senatului Anca Dragu acuză că sistemul de asistenţă socială din România este “subfinanţat şi sufocat de birocraţie”. În acest context, Dragu anunţă că împreună cu alţi 3 parlamentari USR au lucrat la modificarea Legii 448 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

„Sistemul de asistenţă socială din România este subfinanţat şi sufocat de birocraţie. Am lucrat împreună cu Oana Ţoiu, Cosmin Poteraş, Ştefan Pălărie şi Cosmin Cristian Viaşu la modificarea din temelii a legii 448, un set de modificări pe care nimeni nu a avut curajul să şi-l asume până acum. Vrem să reducem birocraţia excesivă şi să mărim cuantumul indemnizaţiei în funcţie de fiecare dizabilitate, astfel încât persoanele cu nevoi speciale să poată avea o viaţă demnă şi protejată de statul român. Această lege are nevoie de responsabilitate şi majoritate politică pentru a deveni realitate”, a scris senatoarea USR pe pagina sa de Facebook.

Care sunt principalele modificari propuse:

– mărirea indemnizaţiei de încadrare în grad, majorarea alocaţiei lunare de îngrijire: creşteri procentuale în funcţie de gradul de dizabilitate;

– înlocuirea termenului de “handicap” cu “dizabilitate” în întreg textul legii precum şi în legislaţia secundară;

– transport urban gratuit pentru toate persoanele cu dizabilităţi, nu doar pentru cele cu dizabilitate gravă sau accentuată;

– posibilitatea de a beneficia de credit cu dobândă subvenţionată şi pentru reprezentanţii legali ai persoanelor adulte cu dizabilităţi precum şi reprezentanţii legali ai copiilor cu dizabilitate gravă sau accentuată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *