Veste bună. Taximetriștii clujeni vor putea circula pe încă două benzi de transport în comun

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată astăzi în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, primarul Emil Boc le-a dat o veste bună taximetriștilor clujeni. Aceștia vor avea voie să circule pe încă două benzi de mijloace de transport în comun, față de cele două pe care le este permis în prezent.

Astfel, taximetriștii din Cluj-Napoca pot circula pe benzile de transport în comun de pe străzile Nicolae Titulescu și Regele Ferdinand, iar din 18 ianuarie, de la următoarea ședință a Consiliului Local Cluj-Napoca, vor putea circula și pe benzile dedicate de pe Calea Florești și Splaiul Independenței.

De asemenea, edilul a anunțat că șoferii Uber și Bolt nu pot circula pe liniile dedicate deoarece ordonanța de urgență a Guvernului din 2019 spune că aceștia nu reprezintă transport public.

„Dacă se ajunge frecvență de peste 60 de mijloace de transport pe oră pe o anumită bandă de transport în comun vom limita accesul taximetrelor. Vor putea circula dacă au client și dacă nu fac îmbarcare și debarcare pe banda de bus”, a declarat Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *