Controversatul Mădălin Voicu, numit secretar de stat de către premierul Ciucă

Politica nationala

Fostul deputat PSD Mădălin Voicu a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii. Decizia semnată de premierul Nicolae Ciucă a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mădălin-Ştefan Voicu se numeşte în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii”, se precizează în documentul citat.

În 2017, Mădălin Voicu a mai fost numit în aceeaşi funcţie de către fostul premier OUG 13 Sorin Grindeanu, însă a fost dat afară doi ani mai târziu de fostul premier PNL Ludovic Orban.

Merită amintit că Mădălin Voicu este unul dintre „clienţii” DNA, fiind vizat de acuzaţii de trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare de bani şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite în dosarul „Fraudă la Partida Romilor”.

Dosarul lui Voicu a fost trimis în judecată de către procurori, dar Înalta Curte a decis să îl retrimită la parchet pentru refacerea urmăririi penale.

De asemenea, potrivit G4Media, în anul 2012, Mădălin Voicu a depus împreună cu parlamentarul Nicolae Păun un proiect legislativ de graţiere a pedepselor cu închisoare până la 6 ani, care a stârnit un scandal major. Proiectul a picat în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *