Rafila, despre amenzile privind măștile: „Mă pune pe gânduri insistența legată de sancțiuni. Responsabilitatea fiecăruia e importantă”

Sanatate

Întrebat vineri, într-o conferință de presă, ce poziție are referitor la sancțiunile anunțate declarațiile ministrului Lucian Bode, care a anunțat că, începând de sâmbătă, cei care poartă în spațiu public o mască textilă riscă să fie amendați cu până la 2500 de lei, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că îl „pune puțin pe gânduri această insistență legată de sancțiuni și lipsa de insistență legată de responsabilitate”.

„Pe mine, într-un fel mă pune puțin pe gânduri această insistență legată de sancțiuni și lipsa de insistență legată de responsabilitate. Cred că toți suntem responsabili, să avem și responsabilitate civică, astfel încât atunci când mergem într-un spațiu public și cineva nu poartă masca sau nu o poartă corect, sau masca nu e cea recomandată, să îi atragem atenția. E o chestiune de responsabilitate și civism”, a declarat ministrul Rafila.

Acesta a mai spus că în nicio țară din lume nu sunt suficienți reprezentanți ai autorității publice care să îi amendeze pe cei care nu respectă regulile și că Importantă e responsabilitatea fiecăruia.

„Dacă așteptăm tot timpul că atunci când cineva nu respectă regulile, să vină un reprezentant al unei instituții publice să îl sancționeze sau să îl amendeze, vă asigur că în nicio țară din lume nu sunt suficienți reprezentanți ai autorității publice care să îi amendeze pe cei care nu respectă regulile

Important e să discutăm despre responsabilitatea pe care o avem fiecare acolo unde trăim sau unde ne deplasăm, ca să veghem la respectarea regulilor și a legii. Acesta este răspunsul corect”, a mai spus Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *