Prima şedinţă a coaliţiei PSD-PNL-UDMR din 2022. Certificatul verde, principala temă a negocierilor

Politica nationala

Reprezentanţii coaliţiei de guvernare PSD, PNL şi UDMR – au avut luni prima şedinţă din 2022. Pe masa discuţiilor se află subiecte importante.

Surse politice au declarat, pentru hotnews, că pe agenda de lucru se află tema certificatului verde – dacă mai este necesară sau nu o lege în acest sens – dar şi modificarea legii privind plafonarea preţului la energie.

Introducerea unor noi reguli privind certificatul verde a creat tensiuni în coaliţie între PSD şi PNL. Potrivit surselor citate, liderii politici nu mai doresc reluarea dezbaterilor pe acest subiect, în special după mesajul dat de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit căruia nu este oportună introducerea certificatului verde la locul de muncă.

După ce preşedintele ne-a transmis că nu doreşte introducerea certificatului la locul de muncă, reluarea discuţiilor în Coaliţie pe această temă este puţin fezabilă”, au declarat surse din coaliţia de guvernare.

În ceea ce priveşte Legea plafonării preţurilor la energie, promovată de ministrul Energiei, Virgil Popescu, şeful PSD Marcel Ciolacu a acuzat că aceasta nu oferă o protecţie reală a cetăţenilor afectaţi puternic de majorarea accelerată a preţurilor la energie. Liderul social-democraţilor a anunţat anterior că va cere în şedinţa coaliţiei modificarea legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *