Răzvan Cherecheș susține că redeschiderea școlii a fost o greșeală: „Până la finalul lunii, secţiile ATI vor fi complet pline”

Sanatate

Profu’ de sănătate publică de la UBB, Răzvan Cherecheș, susține că redeschiderea școlilor la începutul lunii ianuarie, fără teste, a fost o măsură nepotrivită având în vedere situația epidemiologică.

„Până la finalul lunii ianuarie, secţiile de Terapie Intensivă vor ajunge să fie complet pline. Suntem în creştere exponenţială. Luni, în 3 ianuarie, copiii au mers la şcoală. În momentul respectiv, practic a început să se difuzeze virusul, chiar şi în familiile celor care nu au mers la petreceri sau au mers şi au avut grijă.

Din acel moment a urmat perioada de incubaţie şi, cam în două săptămâni vom începe să vedem creşterea persoanelor pe Terapie Intensivă şi, la finalul lunii, vom începe să vedem decese care sunt legate de deschiderea şcolii„, a spus Răzvan Cherecheș, într-un interviu, la Antena 3.

Elevii de liceu și gimnazi, cei din clasele primare și copiii de grădiniță au revenit la școală, fără a mai fi testați. Dacă până acum, copiii se puteau testa  de două ori pe săptămână, acum școlile nu mai au teste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *