Câți bani primește Clujul din PNRR pentru două proiecte majore pe sănătate? Care este stadiul lor

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Sanatate

Președintele Consiliul Județean Cluj, Alin Tișe, s-a declarat optimist în vederea finanțării prin PNRR celor două proiecte majore de infrastructură medicală, Spitalul Monobloc pentru Copii și Centrul Integrat de Transplant și a anunțat care este stadiul lor.

Tișe a anunțat în cadrul unei conferințe de presă desfășurate online astăzi care sunt sumele pe care cele două proiecte le vor primi prin Planul Național de Redresare și Reziliență de la Uniunea Europeană.

Deși încă nu există o finanțare certă, Tișe este optimist în privința acestor proiecte și a declarat că este dispus să finanțeze din bugetul propriu al forului județean pentru a demara proiectele, urmând ca apoi CJ Cluj să recupereze din PNRR investiția.

„PNRR-ul depinde foarte mult de Guvern, mai puțin de noi. Sunt prevăzute niste obligații importante, care dacă nu sunt îndeplinite riscăm să pierdem finanțarea. Anumite proiecte județene au fost prinse în ministere, Spitalul Monobloc de Copii și Centrul de Transplant.

Nu știe nimeni când vor veni banii. Noi suntem în procedura avansată de licitație pentru studiu de fezabilitate. Suntem foarte avansați cu ambele proiecte. Dacă anul acesta vom intra în execuție cu aceste proiecte, banii pot fi atrași chiar anul acesta. Tema noastra este clară, să grăbim procedurile. Suntem avansați la Spitalul Pediatric Monobloc, am găsit un teren potrivit, care are aprobat PUZ prin HCL, studiu de fezabilitate este în fază finală, iar după asta putem trece la licitație de execuție.

La Centrul Integrat de Transplant am realizat PUZ-ul, am aprobat studiul de fezabilitate, am aprobat studii de amenajare peisajeră. În aprilie extimăm noi că vom demara faza de licitație pentru execuție.

la Spitalul de copii, 200 de milioane de euro, iar la Centrul de Transplant, 50 de milioane de euro. Acestea au fost solicitările noastre în momentul când s-a lucrat cu PNRR-ul. Sunt optimist pentru că acești bani trebuie cheltuiți„, a declarat Alin Tișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *