Cîţu susţine că din cauza PSD nu a fost introdus încă certificatul verde la locul de muncă

Politica nationala

Invitat la TVR 1, preşedintele PNL, Florin Cîţu, a acuzat că PSD-ului condus de Marcel Ciolacu este cauda neintroducerii certificatului verde în România la locul de munca.

Mai exact, Cîţu face referire la proiectul promovat de el, care s-a blocat în Parlament, nefiind susţinut de social-democraţi. Pe de altă parte, merită amintit că PSD a venit cu propriul proiect pe această temă – via ministrul Alexandru Rafila – care a fost însă blocat, potrivit surselor, chiar de preşedintele Klaus Iohannis, care a cerut închiderea acestui subiect.

Acum, Cîţu pretinde că va pune din nou subiectul pe masa coaliţiei de guvernare.

„Vă aduc aminte că există un proiect de lege în Parlamentul României care a făcut să se ducă rata de vaccinare din nou la 100 de mii de persoane pe zi. Este la Camera Deputaţilor. Din păcate, nu a fost susţinut de actualii parteneri de coaliţie atunci când a fost în Parlamentul României. Cred că este varianta de compromis cea mai bună dacă se doreşte în coaliţie. Nu pot doar eu singur să-l susţin. Noi l-am votat atunci. Din păcate, la Senat a avut acel rezultat. Dar, împreună cu cei care erau atunci, de la USR, au votat şi ei. Proiectul este acolo, întotdeauna va fi pe masa coaliţiei. Dacă cei din coaliţie vor, dacă social-democraţii şi UDMR îl susţin. UDMR îl susţine. Când am vrut să fac un proiect de lege pentru certificatul verde l-am făcut şi l-am depus în Parlamentul României. Nu a trecut prin Guvern, nu a trecut pe nicăieri”, a declarat Florin Cîţu.

Şeful PNL a subliniat că acest proiect a fost semnat de el, „de câţiva senatori, deputaţi PNL, UDMR şi l-am depus în Parlamentul României”.

„În coaliţie voi aduce din nou acest subiect pe masă, vom chema specialişti de la Ministerul Sănătăţii şi vrem să vedem dacă există interes sau nu pentru această variantă. Eu vă spun că ceea ce am văzut noi toţi, în momentul în care am depus doar acel proiect în Parlamentul României rata de vaccinare a crescut la 100 de mii de persoane pe zi. În momentul în care acel proiect nu a fost susţinut de toată lumea în Parlamentul României, rata a scăzut din nou”, a precizat Florin Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *