UBB Cluj intervine în scandalul plagiatului premierului Ciucă: Cerem analiza de urgență a lucrării de doctorat suspectă de plagiat

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

UBB Cluj intervine în scandalul plagiatului premierului Nicolae Ciucă. Instituția a cărui rector este psihologul Daniel David,  solicită Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizarea în regim de celeritate a suspiciunilor de plagiat legate de teza de doctorat a premierului.

Având în vedere recentele suspiciuni și acuzații de plagiat referitoare la teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă și luând în calcul preocuparea constantă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pentru păstrarea celor mai înalte standarde academice și pentru o cultură a integrității academice și sociale, UBB solicită Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizarea nu doar cu maximă atenție, pentru a se evita orice contestații procedurale, care ar putea anula analiza/concluziile academice, ci și în regim de urgență a acestei situații, ținând cont de funcția publică a domnului Nicolae Ciucă, cu implicații pentru buna funcționare și pentru imaginea țării”, precizează conducerea universtății clujene.

Un alt scandal în care a fost implicat  un politician liberal este cel al fostului ministru al Digitalizării, alba-iulianul Florin Roman. Și atunci UBB a intervenit prompt iar ministrul a demisionat ulterior.

Universitatea Babeș-Bolyai a subliniat că ministrul Florin Roman nu a terminat cursurile la Cluj și nici nu este licențiat al UBB.

Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”, preciza în decembrie 2021 rectorul Daniel David, după ce ministrul scrisese în CV că ar fi studiat la UBB, între 1992  și 1996.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *