Maria Forna, consilier județean PNL, la Clujul Politic LIVE: „Suntem la guvernare, avem majoritate, nu mai avem nicio scuză să nu accelerăm proiectele majore ale Clujului”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Invitată la emisiunea Clujul Politic LIVE! de vineri, 28 ianuarie, consilierul județean și secretar general adjunct al PNL Cluj, Maria Forna, a declarat că PNL nu mai are nicio scuză pentru a nu accelera proiectele majore de infrastructură și dezvoltare ale Clujului, cum ar fi trenul metropolitan, metroul și Centura Metropolitană.

Forna s-a declarat o susținătoare a proiectelor metroului, trenului metropolitan și Centura, care vor duce la fluidizarea traficului. Aceasta a precizat că în calitate de consilier județean susține proiectele pe sănătate, în special Spitalul Pediatric Monobloc și Spitalul Regional de Urgență Cluj.

„Personal susțin aceste proiecte, metrou, tren metropolitan și centură. Acestea au ca scop fluidizarea traficului, probleme cu care ne confruntăm noi toți. În calitate de consilier județean susțin proiectele pe sănătate, în speță Spitalul Regional de Urgență, Centrul Integrat de Transplant și Spitalul Pediatric Monobloc. În ce privește spitalul pentru copii, activează în 11 clădiri distincte, ne confruntăm cu o situație ciudată, foarte multe clădiri sunt retrocedate, altele sunt într-o stare avansată de degradare. Până în 2024 proiectul Spitalului Pediatric Monobloc se dorește a fi edificat. Fonduri pentru majoritatea proiectelor există, acum suntem și la guvernare și nu mai ave nicio scuză să nu accelerăm aceste proiecte.

Birocrația ar trebui simplificată. Să luăm de exemplu Polonia, care are un sistem de absorbție a fondurilor europene foarte performant”, a declarat Maria Forna la Clujul Politic LIVE!

Despre numirea sa ca prefect de Cluj, Maria Forna le-a mulțumit celor care i-au vehiculat numele, dar această numire va fi discutată în partid.

„Mulțumesc tuturor celor care m-au vehiculat, atât în presă, cât și în opinia publică, respectiv colegilor. Prin faptul că m-au vehiculat înseamnă că au încredere în mine în a gestiona o instituție importantă ca și Prefectura. Dacă aș fi potrivită sau nu pentru această funcție sau dacă îmi doresc eu sau nu, aceste lucruri le voi discuta în partid.

Indiferent ce reprezentant va fi din partea PNL ca prefect sau subprefect, pot să vă garantez că acea persoană se va implica 100% în această funcție. PNL are resursă umană competentă”, a mai precizat Forna.

Emisiunea poate fi urmărită integral mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *