Starea de alertă, prelungită încă 30 de zile în România. Masca rămâne obligatorie

Sanatate Slider

CNSU a aprobat, joi, hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă pe o perioadă de încă 30 de zile în România.

Astfel, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, printr-o nouă hotărâre, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul șării, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7 februarie.

De asemenea, portul măştii de protecţie de tip medical sau de tip FPP 2 rămâne obligatoriu în toate spaţiile închise şi deschise.

Rămân valabile excepțiile – copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, persoanele care sunt singure în birou, prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane, reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane, vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public, persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive și persoanele cu dizabilități cognitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *