Cătălin Drulă îl atacă pe Cioloș și spune că e gata să preia președinția USR, dacă actualul lider demisionează

Politica nationala

Vicepreședintele USR Cătălin Drulă a lansat vineri seara o serie de atacuri la adresa lui Dacian Cioloș, despre care a spus că dezbină, în loc să coaguleze energiile partidului. Fostul ministru al transporturilor spune că e gata să preia conducerea partidului, dacă actualul președinte, Dacian Cioloș, își dă demisia, relatează Digi24.

„Dacian Cioloș s-a adaptat mai greu la USR”, a declarat Cătălin Drulă într-o emisiune la B1 TV. El a criticat modul în care conduce partidul Dacian Cioloș și a spus că „o probă de leadership autentic e să aduni energii, nu să dezbini”.

A fost destul şocant acest moment care s-a întâmplat ieri, încă încercăm să-l lămurim”, a mărturisit Cătălin Drulă, referindu-se la Dacian Cioloş, care a ameninţat cu demisia, dacă nu-i este susţinut programul politic.  

„Sper ca weekendul să fie un sfetnic bun pentru președintele nostru”, a adăugat Drulă.

Întrebat dacă este pregătit să preia conducerea formaţiunii, din poziția sa de vicepreședinte al USR, Cătălin Drulă a spus: „Eu nu am candidat la ultimele alegeri. Am avut această competiţie între Dacian Cioloş şi Dan Barna. Este o regulă statutară care spune că, dacă din orice motiv, rămânem fără preşedinte, preia vicepreşedintele cu cele mai multe voturi care, în cazul acesta, sunt eu. Dacă va fi nevoie, voi face acest rol, îmi voi face datoria de a conduce partidul. Datoria unui lider – oricare ar fi el – este să dea mesaje de încredere”, a afirmat Cătălin Drulă. 

Drulă s-a arătat „șocat” și de modul în care Dacian Cioloș și-a prezentat și a încercat să-și impună programul politic: „A pus în termeni ultimativi această nouă viziune a partidului, care s-ar externaliza. A fost destul de șocant acest moment și pentru mine”.

La întrebarea dacă mai vede un lider în Dacian Cioloș, fostul ministru al Transporturilor a răspuns că „a fost un moment în care a văzut, în 2016”.

Frământările din USR au ajuns la punctul de fierbere joi seară, într-o ședință a Biroului Național, în care Dacian Cioloș a amenințat că demisionează dacă partidul nu va fi de acord cu programul său politic propus în ședință. Dan Barna l-a acuzat pe acesta că vrea partidul „pe persoană fizică” și că „nu poate să meargă așa”.

Dacian Cioloș i-a transmis în replică lui Dan Barna că el este cel care trebuie „să facă un real pas în spate și să își ofere timpul necesar pentru a se reconstrui politic și a umple golurile personale astfel încât să nu se mai regăsească în situații politice dificile. Regret că am ajuns în această situație și sper că va găsi înțelepciunea de a nu încerca o aventură politică prin care să rupă partidul sau să iasă în public cu alte declarații lipsite de adevăr”.

Ruptura din USR are legătură cu lupta pentru putere, în condițiile în care forul de conducere al partidului este controlat de „Team Barna” după alegerile de anul trecut. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *