Scandalul dintre Pivariu și USR Florești este fără sfârșit. INTERESELE blochează comuna

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Scandalul dintre primarul Floreștiului, liberalul Bogdan Pivariu și consilierii USR Florești este fără sfârșit. Puterea din Consiliu, PNL-UDMR,  înfruntă o puternică opoziție. 10 peneliști și 2 udemeriști se înfruntă cu cei 7 useriști iar scandalul e în floare. USR consideră comportamentul lui Pivariu unul arogant drept care a blocat ultima ședință. Pivariu și UDMR, care are viceprimar, acuză că USR blochează proiectele comunei.

Consilierii USR Florești au ieșit joi din ședința în care se soluționau contestațiile la bugetul local. Au depus și 19  amendamente la legea bugetului local dar puterea Pnl-Udmr nu prea le-a luat în considerare.

USR vrea ca publicul să asiste la dezbaterea amendamentelor. Pe de altă parte Legea 273 prevede că aceste contestații și amendamente se soluționează între consilieri înainte de plenul Consiliului Local. 

La Cluj-Napoca, primarul a organizat o conferință de presă unde a prezentat amendamentele societății civile dar și a opoziției din CL Cluj, adică USR-PSD,  fără probleme și contestări. La Florești, comuna  cea mai mare din România, practic un apendice de 50.000 de oameni al Clujului,  acest lucru pare  imposibil.

Scandalul a pornit la ședința de urbanism care a avut loc vineri.

”Eu am stat cu aparatul administrativ la dispoziția Consiliului Local pentru dezbaterea contestațiilor, care în mare parte erau ale celor de la USR. Au venit cei de la USR și un cetățean. I-am informat că potrivit legii trebuie să ia o decizie în privința contestațiilor, să vedem dacă nu se suprapun peste alte propuneri sau să le comasăm. Ei au spus că vor să discute în ședința de aprobare a bugetului și au plecat. Eu le-am spus încă o dată că sunt aici ca să colaborăm în folosul Floreștiului nu să ne tot certăm și să ne măsurăm mușchii. La Cluj-Napoca lucrurile au decurs civilizat, din câte am înțeles. Acolo se cunoaște legea și oamenii au acționat conform ei. Noi, la Florești avem probleme, dar le vom rezolva”, a declarat primarul Bogdan Pivariu siteului generalist Știri de Cluj.

”Din păcate nu ne-am dorit situația aceasta. Primarul Pivariu și aliații săi nu vor transparență. Vrem să discutăm tot în fața floreștenilor nu în culise. Totul cât mai transparent. Dacă nu are interese ascunse Pivariu să vină să dezbată public lucrurile. USR îl așteaptă la discuții în Consiliul Local”, a declarat pentru Clujul Politic Marius Todoran, consilier locali USR Florești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *