Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Dezrobirii Romilor: „Să respectăm această comunitate; să nu gândim prin prisma prejudecăţilor”

Politica nationala

Premierul Nicolae Ciucă îi îndeamnă pe oameni să respecte comunitate romă și mai ales să nu gândească pe seama prejudecăților, cu ocazia Zilei Dezrobirii Romilor. 

Premierul este de părere că oamenii trebuie să sprijine această comunitate și să renunțe la prejudecăți.

Nicolae Ciucă îndeamnă la respect și sprijin față de comunitate romilor și le cere cetățenilor să lase prejudecățile și să nu gândească în baza acestora.

Vă îndemn să respectăm această comunitate şi să o sprijinim să facă parte din tot ceea ce ne dorim, fără să o obligăm la îndepărtarea de specificul său. În mod paradoxal, instinctul libertăţii şi neatârnării pare să definească cel mai pregnant spiritul romilor.

Se adaugă puterea de a spune mereu lucrurilor pe nume, pasiunea firii, autenticitatea, inventivitatea şi deloc în ultimul rând talentul artistic, în special la muzică şi dans (…) Să nu gândim prin prisma prejudecăţilor, să nu respingem ce este diferit, să nu aplicăm modele rasiste de judecată, să nu categorisim oameni în funcţie de apartenenţa de orice tip, ci să ne bucurăm de ce are deosebit celălalt şi să rezolvăm împreună probleme.

Prin solidaritate şi respect pentru diversitate avem cu toţii de câştigat, este important să nu lăsăm pe nimeni deoparte”, a transmis premierul.

Ciucă, urări transmise comunității rome

Cu ocazia acestei zile, premierul Nicolae Ciucă urează comunității rome din România să obțină „cu ăași repezei” tot ceea ce poate contribui la o viață mai bună.

„Stimaţi membri ai comunităţii rome din România, vă felicit cu ocazia acestei zile în care sărbătoriţi unul dintre cele mai valoroase drepturi, libertatea care vă este atât de dragă. Vă urez să obţineţi cu paşi repezi tot ceea ce poate contribui la o viaţă mai bună pentru dumneavoastră, din toate punctele de vedere – social, material şi spiritual. Vă doresc sănătate şi viaţă lungă”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *