Nimeni nu vrea postul de 2.000 de euro ca IT-ist la Primăria Cluj-Napoca

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că oferă un salariu de circa 10.000 de lei, adică 2000 de euro pe lună, pentru o poziție de IT-ist, dar nimeni nu se înghesuie la acest post.

Edilul Emil Boc susține că IT-iștii nu vor să lucreze pe această sumă, dar nu poate mări salariul.

Care mai doreşte, care mai pofteşte? – 10.000 de lei sau 2.000 de euro – atât oferă salariu Primăria Cluj-Napoca pentru postul de IT-ist.

Reacţii? ZERO. Niciun IT-ist nu vrea să vină să lucreze la primărie pe banii ăştia. Emil Boc recunoaşte. Ştie că salariul e prea mic în raport cu ofertele din privat, dar nu poate mări salariul, scrie mediafax.ro

„Suntem oraşul cu cea mai mare concentrare de IT-işti pe metru pătrat din Europa. IT-ul este industria care dă slujbele viitorului şi de aici vin locurile de muncă bine plătite. Inovarea şi IT-ul reprezintă o forţă puternică” – a anunţat primarul Boc.

Totul a pornit în 2017 – când, spune Boc, nu a vrut să construiască mall-uri la fiecare colţ de cartier, ci a sprijinit dezvoltarea clădirilor de birouri.

Pentru al cincilea an la rând salariile IT-iştilor din Cluj sunt peste cele din Capitală – în medie, în Cluj, un salariat câştigă peste 7.700 de lei net, în timp ce în Bucureşti salariul mediu este de peste 7.000 de lei net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *