Cât de vizibili sunt miniștri din Cabinetul Ciucă în spațiul public. Pe ce loc se află clujeanul Vasile Dâncu

Politica nationala Slider

Într-un barometru al vizibilităților miniștrilor, premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în ianuarie, a doua lună de mandat pentru Cabinetul său, fiind urmat de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, care îşi menţine şi el poziţia din luna precedentă.

Așadar, Ciucă are 20.322 de menţiuni în presa scrisă şi online, cele mai multe odată cu aparitia acuzaţiilor conform cărora a plagiat în teza sa de doctorat.

Pe poziţia a doua în top, cu peste 16.800 de menţiuni, este ministrul PSD al Sănătăţii Alexandru Rafila, cu o mai mare vizibilitate în zilele în care a prezentat măsurile pregătite pentru un nou val al pandemiei, a făcut mai multe precizări referitoare la obligativitatea purtării măştilor medicale şi la certificatul verde la locul de muncă, dar şi când a anunţat că persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la administrarea dozei a doua de vaccin anti-COVID ar trebui să-şi facă doza booster până la 1 februarie, pentru că de la acea dată expiră certificatul digital, scrie news.ro.

La mare distanţă, cu 8.000 de menţiuni, este ministrul Energiei Virgil Popescu, care, pe fondul scandalului facturillor la energie electrică şi gaze, urcă de pe locul 9 luna trecută, pe locul 3, potrivit news.ro.

De pe locul 7 în decembrie, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu urcă pe locul al patrulea, cu peste 7.600 de menţiuni, cele mai numeroase în zilele în care a anunţat că începând cu data de 17 ianuarie, şcolile şi grădiniţele care au sub 60% dintre angajaţi vaccinaţi şi se află în localităţile cu o incidenţă a infectării de peste 3 la mie intră în sistem online şi când a făcut anunţul referitor la condiţiile în care se suspendă cursurile unei clase.

Prezenţa celor doi miniştri liberali pe locurile 3 şi 4 face ca prima jumătate a topului vizibilităţii să nu mai fie dominat de social-democraţi, aşa cum s-a întâmplat luna precedentă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, al cărui maxim de vizibilitate a venit odată cu disputa cu fostul titular USR al portofoliului Cătălin Drulă şi cu liderul USR de la acel moment Dacian Cioloş, dar şi odată cu mai multe declaraţii făcute întrr-oconferinţă de presă la care unul dintre secretarii de stat din aparatul ministerului nu a purtat mască de protecţie, coboară pe locul 5.

Următorul în top este ministrul Apărării Vasile Dîncu, care urcă mai multe poziţii ca urmare a declaraţiilor referitoare la tensiunile legate de Ucraina şi a prezenţei într-o emisiune TV.

Ministrul de Interne Lucian Bode coboară o poziţie, pe locul 7, el având cele mai multe menţiuni în contextul reacţiilor poliţiştilor la faptul că ar fi trebuit să verifice calitatea măştilor de protecţie, precum şi al accidentului produs de un poliţist şi soldat cu moartea unei fetiţe, în Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *