S-a mutat dosarul lui Cristi Danileţ împotriva CSM de la Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Procesul în care Cristi Danileț solicită suspendarea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care a fost exclus din magistratură se va afla pe rolul Curţii de Apel (CA) Alba Iulia, instanţă unde a fost strămutat dosarul de la Curtea de Apel Cluj.

Reamintim că, în decembrie 2021, judecătorul Cristi Danileț a fost sancționat pentru a doua oară de Secția pentru judecători a CSM, de această dată cu excluderea din magistratură. El a fost sancționat tot pentru abaterea disciplinară privind manifestări care știrbesc prestigiul justiției după mai multe postări video pe Tik Tok în care făcea karate, curăța piscina sau tundea gardul viu din curte.

Danileţ susţine că cele două filmuleţe publicate pe Tik Tok nu au legătură cu Justiţia şi profesia de magistrat, ci se referă la viaţa privată.

În 14 decembrie, CSM a adoptat o hotărâre privind suspendarea judecătorului până la finalizarea dosarului privind excluderea lui Danileţ. Judecătorul a solicitat suspendarea, până la pronunţarea instanţei de fond, a executării acestei decizii din 14 decembrie.

Până la strămutarea dosarului la Alba Iulia, au existat două decizii ale instanţei supreme şi două ale Curţii de Apel Cluj prin care magistraţii au susţinut că nu au competenţa să judece cererea lui Danileţ privind suspendarea deciziei CSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *