Eugen Tomac, ales președinte al PMP: „Înțeleg perfect responsabilitatea uriașă pe care o am în urma votului”

Politica nationala Slider

Eugen Tomac a fost ales președinte al Partidului Mișcarea Populară, în urma Congresului Extraordinar ce a avut loc sâmbătă, 19 februarie 2022. Eurodeputatul ocupă această funcție pentru a adoua oară.

Eugen Tomac a fost singurul candidat la funcția de președinte al partidului și a fost ales în timpul congresului ce a avut loc la Sinaia.

Eurodeputatul Eugen Tomac a primit 421 de voturi din cele 456 exprimate, iar 18 au fost împotriva sa, în timp ce 17 s-au abținut.

„Înțeleg perfect responsabilitatea uriașă pe care o am în urma votului de astăzi. Am acceptat să-mi asum din nou o misiune atât de dificilă, pentru că îmi pasă de ceea ce am construit împreună, îmi pasă de fiecare membru al partidului nostru care a investit muncă, încredere și speranță.

România are nevoie de un partid curat, liber și curajos, care să promoveze valorile creștin-democrate. Un partid care să onoreze înaintașii ce au făurit România, să nu uite jertfa ostașilor noștri, să le păstreze vie amintirea tuturor celor care au murit în chinuri, la ordinul regimurilor totalitare.

Avem nevoie de o țară în care cetățenii să nu mai fie mințiți, iar instituțiile să-și schimbe fundamental modul ineficient de funcționare.
Avem nevoie de o Țară în care totul să funcționeze conform regulilor. Un stat este funcțional și eficient atunci când legea este respectată și aplicată, în mod egal, pentru toți cetățenii.

România are nevoie de măsuri concrete, nu de vorbe goale. Noi nu ne vom abandona proiectele: revenirea la alegerea primarilor în două tururi, reducerea numărului de parlamentari la 300 sau noua lege a sănătății râmân demersuri pe care ni le asumăm și le vom promova în continuare.

Dar avem nevoie și de proiecte noi, prin care să digitalizăm România, să reorganizăm administrația publică, să scoatem Educația din starea deplorabilă în care a ajuns din cauza neputinței și a incompetenței. Avem obligația să le oferim copiilor români șanse egale la învățământ de calitate.

Avem șansa să construim o alternativă credibilă, prin puterea propriului exemplu și prin soluții ce aduc bunăstare pentru fiecare cetățean al României.

Avem șansa să reîntregim România, așa cum a fost creată acum mai bine de 100 de ani. Iar PMP este singurul partid care are putea de a duce mai departe steagul unirii R. Moldova cu țara-mamă, România”, a scris Eugen Tomac pe contul său de Facebook.

Fostul președinte Cristian Diaconescu contestă rezultatele Congresului pe care îl consideră ilegal și a dat în judecată inițiatorii. Până nu există o sentință finală Tomac nu e validat președinte. Tomac doreste fuziune cu PNL iar negocierile sunt deja inițiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *