George Simion anunţă schimbări majore în structura AUR: Vom avea un singur preşedinte

Politica nationala

Alianţa pentru Unirea Românilor va avea Congres pe 27 martie, decizia fiind luată în Biroul Naţional al formaţiunii, a declarat copreşedintele AUR George Simion, potrivit „Adevărul” . Liderul AUR a anunţat că urmează o schimbare majoră în structura partidului, astfel încât va exista un singur preşedinte, un preşedinte de onoare şi nu va avea prim-vicepreşedinţi.

„Rămâne Congresul pe 27 martie. Este ziua unirii Basarabiei cu România, o zi importantă pentru mine şi pentru toată suflarea unionistă. Este oficial, pentru că este convocat statutar prin Biroul Naţional de conducere, întrunit majoritar seara trecută. Prin vot unanim s-a convocat acest Congres. O să avem o structură definită prin noul statut. Vom avea un singur preşedinte şi mai multe funcţii subsidiare. Secretarul general şi Secretariatul General vor fi alese prin vot al participanţilor”, a declarat Simion.

La rândul său, Sorin Lavric, preşedinte al Senatului AUR în prezent, a susţinut că ar fi mai multe variante de lucru privind împărţirea funcţiilor de conducere, dintre care o ştie sigur pe cea cu George Simion preşedinte.

„Sunt mai multe propuneri şi variante. Cea pe care o ştiu eu este George Simion, preşedinte, Claudiu Târziu, preşedinte de onoare. Marius Lulea va fi vicepreşedinte, Cristian David, secretar general. Iar eu voi continua în funcţia de preşedinte al Senatului AUR. Dar este o propunere”, a susţinut Lavric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *