Allen Coliban, primar Brașov: „Cred că este sănătos ca Drulă să aibă un contracandidat la şefia USR”

Politica nationala

Primarul Braşovului, Allen Coliban, a opinat duminică, într-un interviu difuzat la Prima TV, că ar fi sănătos ca liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, să aibă un contracandidat la alegerile pentru preşedinţia partidului.

„Cred că este sănătos să aibă un contracandidat, sunt o grămadă de lucruri care ar trebui spuse într-un astfel de context. La precedentele alegeri, când a câştigat Dacian Cioloş, a existat un al treilea candidat, Irineu Dârau, care a făcut o treabă foarte bună punând punctul pe i şi degetul exact acolo unde ne doare, pe soluţii, nu doar pe probleme, deci ce ar trebui făcut astfel încât să dezvoltăm şi să progresăm cu USR şi cred că avem nevoie de genul acesta de campanii interne în care să existe o dezbatere reală şi să creştem lideri. Este un moment bun de a te afirma că eşti capabil să fii lider al partidului”, a afirmat Coliban, citat de G4Media.

Edilul a precizat că nu are în intenţie să candideze la şefia USR.

„Nu cred că am cum să fiu preşedinte de partid şi primar în acelaşi timp. Cred că miza este foarte mică pe cine va fi preşedinte, pentru că ar trebui să scăpăm de sindromul salvatorului, ‘l-am pus pe ăla, ştie el ce să facă, se descurcă’. Nu, depinde de fiecare dintre noi şi pentru asta trebuie să ne uităm la motivaţia membrilor şi trebuie să ne uităm la mecanismele interne şi la cum le facem să fie solide.

În momentul în care combustibilul intern, ce ne animă, ce ne motivează este diferit de cel al celorlalte partide, noi nu facem tranzacţionare pe funcţii – ‘Vino în USR că după aia o să te punem nu ştiu unde, dacă votezi cum îţi zic eu. Aici este vorba despre nevoia de a clădi o altfel de societate şi asta este ceea ce a ţinut membrii şi ţine membrii în frig, în corturi, să adune semnături, să se implice voluntari şi fără niciun alt beneficiu”, a mai declarat Coliban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *